Home » Je badkamer een nieuwe uitstraling geven

Je badkamer een nieuwe uitstraling geven

Door Lisette Trinthamer

Make-over badkamer

Vind jij dat jouw huidige badkamer wel een make-over kan gebruiken? Dan kan het een goed idee zijn om jouw badkamer eens te restylen. Door jouw badkamer te restylen kan je ervoor zorgen dat jouw badkamer een nieuwe en frisse uitstraling krijgt. Maar hoe kun je dit realiseren? Wij geven je wat handige tips, dus lees snel verder!

Inspiratie verzamelen

Voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met het restylen van jouw badkamer, is het een goed idee om voldoende inspiratie te verzamelen. Door inspiratie te verzamelen kun je namelijk een beter idee krijgen van hoe je wilt dat jouw badkamer eruit komt te zien. Ga eens surfen op internet om te kijken wat je mooi vindt en wat niet. Ook kun je langsgaan bij woonwinkels of een kijkje nemen in meerdere woontijdschriften voor extra inspiratie. Zodra je een goed beeld hebt van wat je precies wilt, kun je gaan beginnen!

Voeg kleur toe

Een handige tip om jouw badkamer een nieuwe uitstraling te kunnen geven, is door kleur toe te voegen. Zeker als je de huidige kleur van jouw badkamer een beetje zat bent, kan dit een goed idee zijn. Een andere kleur in de badkamer zorgt ervoor dat jouw badkamer er in één klap anders uitziet. Je kunt natuurlijk kiezen voor iedere kleur: of dit nu een neutrale of een iets meer opvallende kleur is. Tegenwoordig gaan steeds meer mensen voor een donkere badkamer, dit is een enorme trend. Dit zou dus ook voor jou een goede optie kunnen zijn als dit je wat lijkt. In ieder geval is het een goed idee om kleur toe te voegen om een nieuwe look te creëren in jouw badkamer.

Kies nieuw sanitair uit

Een belangrijke stap om jouw badkamer een nieuwe uitstraling te kunnen geven, is door nieuw sanitair uit te kiezen. Echter is het wel goed om te onthouden dat dit wel flink geld gaat kosten. Kijk dus goed of jouw huidige sanitair echt aan vervanging toe is. Als dit het geval is, is het aan te raden voor nieuw sanitair te gaan. Dit kan jouw badkamer enorm opknappen en dit is natuurlijk een groot voordeel. Wil je er graag een mooi geheel van maken? Kijk dan eens of je het nieuwe sanitair een beetje met elkaar kunt laten matchen. Dit staat vaak ontzettend mooi.

Juiste gereedschap

Je kunt ervoor kiezen om jouw badkamer te laten verbouwen door een specialist, maar als je zelf twee rechterhanden hebt kan het ook een goed idee zijn om hier zelf mee aan de slag te gaan. Wel heb je dan uiteraard het juiste gereedschap nodig. Kijk goed wat je nodig hebt om delen van je badkamer te verbouwen. Voor het juiste gereedschap kun je altijd terecht bij Mastertools. Door voor een deel of helemaal zelf aan de slag te gaan met de badkamer, kun je best wat geld besparen. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om hier goed over na te denken.

Voeg groen toe

Wat meer groen kan veel toevoegen aan jouw badkamer. Het kan dan ook zeker een goed idee zijn om dit te doen. Deze stap is vrij simpel maar wel heel effectief. Koop wat leuke badkamerplantjes en zet deze op de juiste plek in de badkamer. Let er wel op bij het kopen van planten voor jouw badkamer, dat niet iedere plant hier geschikt voor is. Er zijn namelijk ook een aantal planten die niet zo lang kunnen overleven in een badkamer. Dit moet je natuurlijk zien te voorkomen, dus let hier bij de aankoop van planten goed op. In ieder geval is het toevoegen van groen aan jouw badkamer een echte aanrader, want hierdoor kan jouw badkamer meer tot leven komen en een nieuwe uitstraling krijgen.

Badkameraccessoires toevoegen

Zeg je badkamer restylen, dan zeg je badkameraccessoires. Badkameraccessoires kunnen ervoor zorgen dat jouw badkamer er anders uit komt te zien. Badkameraccessoires spelen namelijk een grote rol in de sfeer van jouw badkamer. Je kunt er dan ook zoveel toevoegen als je wilt, je bepaalt zelf hoe gezellig je jouw badkamer maakt. Bij toffe badkameraccessoires zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld douche- en toiletmatten, zeepdispensers, wasmanden, doucherekken, handdoekhouders of andere decoratie.

Bovenstaande tips kunnen jou erbij helpen om jouw badkamer een compleet nieuwe uitstraling te geven. Hierdoor kun jij weer een hele tijd vooruit en kun je extra genieten van jouw nieuwe badkamer.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief