Home » Je eigen tuininrichtingsstijl vinden

Je eigen tuininrichtingsstijl vinden

Door Lisette Trinthamer

Zo vind je je eigen tuin inrichting stijl

Het inrichten van je tuin is moeilijker dan je verwacht. Het bepalen van je eigen stijl is de eerste stap. Maar hoe doe je dat? Hoe weet jij welke stijl je voorkeur heeft? In dit artikel zijn drie tips te vinden omtrent het inrichten van je tuin en het bepalen van je eigen stijl.

Laat je inspireren

Voordat je bepaald welke stijl bij jou past, ga je op zoek naar inspiratie. Inspiratie kun je op verschillende manieren opdoen. Zoek bijvoorbeeld op internet naar verschillende tuininrichtingen, open Pinterest om afbeeldingen te bekijken of lees boeken over het inrichten van je tuin. Met de informatie die je hebt opgedaan, maak je een moodboard. Een moodboard is een handig overzicht met alle informatie die jij gevonden hebt. Dit overzicht is voornamelijk gemaakt van foto’s. Zo kun je precies zien welke stijlen jij leuk en minder leuk vindt.

Bepaal je eigen stijl

In het moodboard zijn nu verschillende stijlen te zien. Op deze manier is je stijl gemakkelijk te bepalen. Zie je in jouw moodboard bijvoorbeeld zweefparasols terug? Dan kan het zijn dat jouw voorkeur bij een moderne stijl ligt. Of deze stijl goed bij jou past, is afhankelijk van de andere onderdelen in het moodboard. Het kan zijn dat de rest van het moodboard verre van modern is. Probeer dan een mix te maken tussen de verschillende stijlen.

Maak keuzes en neem een besluit

Het meest lastige is waarschijnlijk het nemen van een besluit. Op basis van jouw zelf bepaalde stijl, maak je keuzes voor het kopen van meubels. De meubels in je tuin bepalen namelijk voor een groot deel welke sfeer jouw tuin uitstraalt. Een wicker tuinset is erg populair als het gaat om tuinmeubelen. Deze tuinsets variëren van modern tot een casual uitstraling. Naast de meubels, maak je ook keuzes uit planten en bloemen. Planten bepalen mede hoe de sfeer in jouw tuin is. Wil je veel groen gebruiken? Dan krijg je al snel een natuurlijke sfeer. Met kleurrijke bloemen creëer je weer een warm gevoel.

Pas aan waar dit nodig is

Natuurlijk is het belangrijk om de juiste keuze te maken bij het inrichten van je tuin, maar je stijl kan ook veranderen. Misschien vind je een bepaalde stijl na een tijdje niet meer mooi. Je stijl is gemakkelijk aan te passen door hier en daar een plantje te veranderen of wat meubels in te ruilen voor andere. Denk er wel aan om dan opnieuw een moodboard samen te stellen en een nieuwe stijl te creëren!

Je eigen stijl creëren kun je op verschillende manieren doen. Belangrijk is goed onderzoek te doen vooraf. Vergelijk verschillende winkels, websites en boeken. Maak een moodboard en weeg verschillende stijlen af. Zo kun jij jouw stijl van tuininrichting bepalen!

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief