Jones Day Amsterdam

Verfijning en kwaliteit

Met betrekking tot dit voormalige bankgebouw uit het begin van de 19e eeuw heeft Casper Schwarz een ontwerp gemaakt dat rust, kwaliteit en verfijning uitstraalt.

Zorgvuldige materiaalkeuze wordt afgewisseld met sprankelende accenten. Een ontwerptaal die het heden en het verleden met elkaar verbindt. Een eerbetoon aan de moderne klassieke architectuur met sprankelende toevoegingen. Het weerspiegelt de identiteit van Jones Day op een bijna spirituele manier.

Klassiek gebouw

Het gebouw “Van Lanschot Bank” (1914), ontworpen door architect E.Verschuyl, wordt gekenmerkt door een klassieke gevel met daarachter een moderne constructie (Hennebique betonskelet).

Het casco is stijlvol gerenoveerd door Rijnboutt en Jones Day heeft Casper Schwarz Architecten de opdracht gegeven een nieuw interieur te ontwerpen. Zij hebben een interieur gecreëerd dat een lichte en moderne klassieke sfeer combineert met warmte op de plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten en werken.

Indrukkwekkende elegantie

De statige entree, de centrale hal met het indrukwekkende trappenhuis en de vides op alle verdiepingen zijn adembenemend elegant. Een ronde tafel met zacht afgeronde natuurstenen randen en een gespiegeld blad vormen het hart van het geheel.

De receptioniste geeft u een welgekomen glimlach, voordat zij u verder de vloer in leidt naar een van de vergaderzalen of naar de espressobar. De hier gekozen vormentaal en materiaalkeuze weerspiegelen stijl en kwaliteit: donker hout en roze marmer vormen een mooi contrast met de lichte omgeving.

Geweldige plek

Het meubilair is cirkelvormig hergebruikt en in balans gebracht met de nieuwe onderdelen. Daar waar akoestische toevoegingen nodig waren, heeft het ontwerpteam oplossingen bedacht die zich integreren in de bestaande architectuur. Met behulp van vrijwel onzichtbare stretch plafondcassettes.

De werkvloeren zijn generiek vormgegeven voor maximale flexibiliteit in de toekomst en transparantie is overal een bepalend thema geweest. Een advocatenkantoor waar representativiteit, menselijk contact en privacy in een goede balans zijn. Een geweldige plek om te werken en te vergaderen.

Bekijk de prachtige projecten van Casper Schwarz