Home » Uniek, warm, kleurrijk en iconisch boetiekhotel

Uniek, warm, kleurrijk en iconisch boetiekhotel

Eén groot wow-effect

Door marketing

Onder de indruk van het door Judith van Mourik ontworpen en prijswinnende interieur van Parc Broekhuizen, schakelden de eigenaren van een historisch pand in de Goudse binnenstad de bevlogen interieurarchitect in om een onderscheidend, spraakmakend en iconisch interieur te ontwerpen van het te openen Boutique Hotel WSHS. En dat is gelukt. In het 17deeeuwse pand, dat in het verleden onder meer dienstdeed als weeshuis en bibliotheek, zijn onder meer vijfentwintig unieke kamers, een cocktail- en champagnebar en een restaurant gerealiseerd, die samen zorgen voor een ongekend wow-effect. Je wordt verwarmd, verrast en omarmd door het kleurrijke en warme interieur, dat vraagt om een ontdekkingstocht.  

Het pand was een perfect canvas”, aldus Judith. “Deze locatie is zo rijk aan identiteit, historie en karakteristieke details. In mijn zoektocht naar een rode draad vond ik het Gouds plateel (geglazuurd aardewerk met kleurrijke, florale decoraties, red.). Het is onlosmakelijk verbonden met de stad en we konden het op verschillende manieren inzetten. In bijvoorbeeld de bar zien gasten het plateel vrij uitbundig terug, op andere plekken meer subtiel. Ik vertaalde het door naar verschillende designs voor behang, ontwikkelde meubelstoffen, tapijten en stalen installaties in plateelvorm. En we verzamelden de coolste plateelvazen die we konden vinden; je vindt ze overal in het hotel terug. Ik heb veel gebruikgemaakt van diepe tinten en contrastrijke materialen. Gasten worden hier, los van de goede verzorging door het team, echt verrast door wat ze zien. Ik hou ervan originele elementen te benadrukken en tegelijkertijd een vernieuwend beeld te creëren. Als interieurarchitect mag je dingen maken waarvan je hoopt dat ze iconisch worden. Vooral voor een hotel of restaurant geeft het de mogelijkheid om mensen iets bijzonders te laten beleven.” 

Vijfentwintig cadeautjes voor de ogen  

Het statige exterieur en de warme en stijlvolle check-in-ruimte – Judith koos onder meer voor wijnrood velvet en rood-, roze- en paarstinten ernaast voor de muren, het plafond en meubilair – zorgen voor een prachtig welkom als je het hotel bezoekt. Iedere suite – het hotel telt er vijfentwintig – heeft een ander interieur. Vijfentwintig cadeautjes voor de ogen. Vijfentwintig keer een wow-effect. De suites zijn overgoten met elegantie, kleur en terloops een knipoog naar vroegere tijden. Hoofdborden in waaiervorm met velvet bekleding, geglazuurde tegels in de badkamers, karakteristieke balken en kwaliteitsvolle bedden om in weg te dromen.  

COCO & LIZZ
In Cocktail- & Champagnebar COCO ervaren we een rijke cocktail van kleuren, vormen en materialen. Judith gaf ruim plek aan een uitnodigende bar en ontwikkelde een extravagant plateeldesign tegen de wand van het deels verlaagde plafond. Opvallend zijn de enorm uitvergrote plateelbloemen rondom de bar, met daaraan schemerlampen in rozerood met franjes. In order to be irreplaceable, one must always be different’, vond powervrouw Coco Chanel. Het tekent de stijl van Judith en zeker ook de uitstraling van COCO in WSHS. 
 

Het design van restaurant LIZZ is meer ingetogen. De signatuur van Judith is duidelijk te herkennen in het tapijt met zacht kleurverloop (degradé) in het loungegedeelte. Ze werkte met een verscheidenheid aan natureltinten en er staan comfortabele, Japanse stoelen van leer tegenover banken met zachte rondingen en messing. Hier kun je je op een easy-going manier laven aan lange avonden met je lievelingen, dralen langs de bonte verzameling plateelvazen en genieten van de keuken van Executive Chef Martijn Kajuiter, eventueel op het royale binnenterras. Het terras vormt een magische plek in het hart van het hotel. Grote potten met planten en bloemen, strak meubilair met kussens met bonte bloemenprint en wit-rood gestreepte parasols. De hoge ramen rondom en het aangezicht van de vele rode luiken maken het tot een intieme hidden gem en een echte sprookjestuin. 

Fotografie: Liza Dikkerboom

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief