Home » Kabaz prikkelt alle zintuigen

Kabaz prikkelt alle zintuigen

Door Nicole Zaaijer

Kabaz prikkelt alle zintuigen

Moderne villa in parkachtige designtuin

Achter een stijlvolle en moderne villa – enkele jaren geleden eveneens door Kabaz ontworpen en  gerealiseerd – ligt een parkachtige designtuin. In de prachtige buitenruimte zorgen onder meer het design van het zwembad, het poolhouse, de stijlvolle pergola, de buitendouches en de rijke beplanting samen voor een spannend en esthetisch droomplaatje.

Poolhouse

De riante pergola en het luxe poolhouse vormen wat betreft de vormgeving en het materiaalgebruik een knipoog naar het exterieur van de villa en bieden tevens geborgenheid in de tuin, waarbij de open structuur van de pergola de zichtlijnen in de stijlvolle parktuin versterkt. Doordat is gekozen voor een beperkt aantal planten in grote groepen, ontstaat een prettige rust en geborgenheid in de enorme tuin.

zithoek poolhouse

LEVEND CANVAS
Het imposante zwembad reflecteert de lucht als een levend canvas. “Helaas kunnen we in Nederland niet 365 dagen per jaar van een  buitenzwembad genieten, maar wat we hier wél elke dag kunnen, is genieten van mooie luchten. Door het overstromende water en de donkere kleuren van het bad ontstaat als het ware een spiegel,  waarin de mooie luchten op prachtige wijze weerkaatsen. Zo zorgt  het zwembad ook op dagen dat er niet in kan worden gezwommen
voor beleving in de tuin”, legt Bertram Beerbaum uit.

loopbrug

EEN BALANS DOOR CONTRASTEN

De prachtige lounge van Giorgetti, met in het verlengde het buitenterras,  creëren de perfecte setting voor heerlijke dagen en avonden met vrienden  en familie. ‘’Door de zwart gebeitste muren van massief red cedar,  in combinatie met het toch wel een beetje glamourachtige design van  de op maat gemaakte lamp van Brand van Egmond en de exclusieve buitenmeubelen ontstaat er een lekker en fijn geheel. Juist dit maakt het design een beetje spannend. Een balans door contrasten.”

zithoek poolhouse

PRIVÉ-EILAND
Met de realisatie van een buitendouche – te bereiken via een groen omgeven pad en met palen van acaciahout afgeschermd – zorgt Kabaz voor verrassing en spanning in de tuin. Het prachtige kunstwerk in de natuurlijke doucheruimte is van het befaamde Studio Job. Ook aan het speelplezier van de kinderen is gedacht. Door een aan de kavel grenzende sloot om te graven, is een privé-eiland voor de kinderen gecreëerd, dat onder andere te bereiken is via een heuse kabelbaan.

Dit project is gerealiseerd door Kabaz

Met dank aan de volgende belanghebbende partijen:

Kabaz Studio | Kabaz Atelier | Limited Edition |   Borek TuinmeubelenBrand van Egmond  

 

Tekst: Sander Lemmens | Fotografie: Peter Baas