Home » Keuken als pronkstuk van de bewoners

Keuken als pronkstuk van de bewoners

Door admin

Minimalistische villa Akersloot

Het ontwerpen en realiseren van de keuken in deze villa was het eerste project wat Culimaat heeft uitgevoerd in samenwerking met designstudio Eric Kuster.

De keuken is eigenlijk ontworpen rondom een klassieke Italiaanse koffiemachine, het pronkstuk van de bewoners. Deze koffiemachine was de enige harde eis bij het ontwerp van de keuken.

Op een prominente plek in de keuken blinkt de loodzware koffiemachine in een verzonken roestvrijstalen nis. De lades daaronder zijn, geheel in Italiaanse stijl, helemaal bekleed met marmer. De kasten en de achterwand, met daarin een doorgang naar de werkkamer, zijn afgewerkt met een speciale hoogglans kleur uit de collectie van Eric Kuster.

Het zes meter lange roestvrijstalen frame draagt het kookeiland dat bestaat uit drie delen. In het frame hebben we bladen van marmer gelegd met daarin de spoelbakken. De knoppen van de professionele Bora lijn zijn verdiept aangebracht zodat je er tijdens het koken niet tegenaan gaat staan. Ook de grepen van de kasten zijn verzonken in het blok.

Ze zijn uitgespaard uit het roestvrijstalen frame wat deze keuken een stoere uitstraling geeft zonder dat we inboeten aan het continue gevoel van luxe.

Dit project is gerealiseerd in samenwerking met Eric Kuster.

High-end keukenspecialist

Sinds 1985 creëert Culimaat high end keukenconcepten die zich kenmerken door een uitgesproken design en hoogwaardige kwaliteit en uitstraling.

Het team van ambitieuze Kitchen Artists wordt gedreven door de liefde voor luxe keukens, een grenzeloze creativiteit en het streven naar absolute perfectie. Zij dagen zichzelf graag uit en denken altijd een stap verder. Het bestaansrecht ontlenen zij aan het feit dat zij anders willen zijn dan de omgeving.

Maatwerk betekent bij Culimaat dat elk detail wordt afgestemd op de gebruiker. Want iedereen leeft op een andere manier. Elk high end keukenconcept is daarom een unieke combinatie van vormgeving, kleur, materiaal en afwerking en vertelt het afzonderlijke verhaal van een klant. Het zijn feitelijk kunstobjecten die zodanig zijn vormgegeven dat ze optimaal bij de gebruiker passen. Ze benaderen de keuken vanuit de visie dat het meer is dan alleen een ruimte om te koken.

Dit project is gerealiseerd door Culimaat.

Klik hier voor meer informatie over de high-end keukenspecialist.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief