Home » Exclusieve materialen en vernuftig weggewerkte keukenkasten

Exclusieve materialen en vernuftig weggewerkte keukenkasten

Hollands Maatwerk

Door Veerle van Heertum

Deze charmante, landelijke villa is ingericht met een prachtige keuken die echt de trends van 2022 vertegenwoordigt. We zien hier een complete keuken met veel herhalende elementen, exclusieve materialen en geavanceerde ontwerpen. Omdat het maatwerk betreft van Hollands Maatwerk dat is uitgevoerd over de complete benedenverdieping, krijg je een prachtige eenheid. De materialen liegen er ook niet om: intens zwart graniet als blad dat aan beide kanten van het eiland naar beneden loopt, degelijke eiken deuren en prachtig op maat gesneden blauwstaal. De grote kastenwand getuigt van een geavanceerd ontwerp, omdat de kasten nagenoeg volledig zijn weggewerkt ín de muur. Wat je ziet is slechts een smalle opzet met sterke kleuraccenten. Echt de moeite waard dus om meer over te lezen!

Nieuwe indeling

Wanneer je een keuken gaat uitzoeken bij Hollands Maatwerk, zullen de randvoorwaarden altijd een stukje opgerekt worden. Ze leveren namelijk graag maatwerk en ze draaien hun hand er niet voor om als daarvoor muren verplaatst of juist gecreëerd moeten worden. Dit recente project heeft ook als basis vooral een nieuwe indeling gekregen, waardoor het mogelijk werd om de hoge voorraadkasten met apparatuur in te bouwen. Het unieke aan dit ontwerp is dat de achterkant van de muur door het plaatsen van kasten ook kastruimte opleverde, waar gekozen is voor prachtige nisjes. Op deze slimme wijze van intekenen benut je dus de vierkante meters eigenlijk dubbelop.

Berg- en etaleerruimte

Het eiland dat meteen in het oog springt is vier meter lang. Het gitzwarte granieten blad ligt zoals gezegd niet alleen bovenop, maar loopt ook volledig door tot de grond aan beide kanten. Hierdoor krijg je een prachtige omkadering, die een lust voor het oog is. Omdat aan de onderkant gekozen is voor zwarte, brede plinten, gaat ook de onderkant optisch mee in dit beeld. Hierdoor krijgt het eiland extra allure, omdat het een massief blok wordt dat de ruimte domineert. En dat mag het, want zowel het ontwerp als de afwerking ervan is subliem! Aan beide kanten is veel opbergruimte gecreëerd en aan één kant ook een open ruimte om kookboeken of mooie schalen te etaleren.

Enkel en alleen maatwerk

Alle kastdeuren zijn van degelijk eiken gemaakt en afgewerkt met een lichte beits, om zo een hard contrast te kunnen realiseren met het zwart. De zwarte omlijsten van de hoge kasten zijn mat gespoten. Een prettige koffienis zit om de hoek, die uiteraard is meegenomen in dezelfde stijl. De plankjes zijn van dezelfde houtkleur als de keuken om die herhaling veel aandacht te schenken. Zoiets is uiteraard alleen mogelijk met maatwerk. Alle apparatuur die je ziet is van Miele: de combi-oven, combistoom, kookplaat, koelkast, vaatwasser, noem maar op. Alles in deze landelijke keuken is met touch en intelligent, dus je kan vanuit je bed een kop koffie zetten. Die luxe is maar voor weinigen weggelegd en dat maakt deze keuken extra exclusief.

Vier elementen

Eigenlijk bestaat deze keuken uit vier elementen: het eiland, de kastenwand met zwarte omlijsting, de koffienis en last but not least: een riante muur met vakkenverdeling. De onderkant hiervan is donker gespoten en heeft een houten blad gekregen. Saillant detail: de opbouw is van staal! De schappen zijn van een stalen constructie, trekstaal om precies te zijn. Dat zijn platen met ruitvormige openingen erin. Dat is hier de plank, een plaat die erin ligt dus. Het licht schijnt dus van bovenaf door naar beneden; de laatste troef van deze magnifieke keuken!

Ontdek de vele vaardigheden van Hollands Maatwerk

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief