Home » Klassiek en modern in perfecte harmonie

Klassiek en modern in perfecte harmonie

YDK Wonen ontwerpt interieur voor jaren 30-villa

Door Veerle van Heertum

Eenvoud kan heel krachtig zijn. Dat bewijst interior designer en eigenaresse van YDK Wonen Yvon de Keizer met het prachtige interieur in deze gerenoveerde jaren 30-villa in Noord-Holland. Dankzij haar keuze voor een rustige basis in combinatie met sprekende stoffen en patronen, kleurrijk behang, warme tinten en bijzondere accessoires, is een tijdloos, maar toch trendy interieur gecreëerd, waarin bovendien klassieke en modern elementen perfect met elkaar in harmonie zijn.

Een persoonlijke, comfortabele en stijlvolle villa voor het hele gezin: dat was de wens die de opdrachtgevers uitten richting De Keizer. Verder kreeg ze carte blanche: “Ik had eerder voor dit gezin gewerkt. Daardoor kenden ze mijn stijl en hadden ze er vertrouwen in dat ik een interieur zou ontwerpen dat bij hen past.” Eerder ontwierp De Keizer het interieur voor een ander huis van het gezin en dat voor een vakantiehuis in Palm Beach (Florida). Deze keer ging het om het interieur van een ruime jaren 30-villa in hartje Gooi, dat als uitvalsbasis moest dienen voor het hele gezin: twee ouders met zes kinderen.

Volledig op de schop
Allereerst moest de indeling van de woning volledig worden veranderd. De begane grond was namelijk – zoals vaker in oude huizen – erg hokkerig. “De benedenverdieping bestond uit verschillende kleine ruimtes, met tussen die ruimtes allemaal gangetjes”, legt de interior designer uit. In samenwerking met de architect (Melssen Bouwadvies BV) realiseerde De Keizer een volledig nieuwe indeling. “We braken een aantal muren open, waardoor mooie grote ruimtes ontstonden. De kamers verbonden we met elkaar middels stalen deuren met transparant glas. Hierdoor voelde de woning gelijk veel ruimtelijker”, aldus de trotse interior designer.

Klassiek en modern
“Bovendien werkt het heel goed om in zo’n oud huis dit soort nieuwerwetse deuren toe te passen”, vervolgt De Keizer. “Het zorgt voor een interessant samenspel tussen klassiek en modern.” Dit samenspel zien we op meerdere plekken terug. Bijvoorbeeld in de volledig op maat gemaakte keuken. Hier koos De Keizer voor een mosgroen keukenblok en dito keukenkasten. Het geeft deze ruimte een klassieke en verfijnde sfeer. De keuken krijgt een eigentijdse twist door de vijf barkrukken bij het kookeiland, die zijn bekleed met een stof met uitgesproken patroon en uit de eigen meubellijn van YDK Wonen komen.

Tijdloos en trendy
Ook in de woonkamer zien we het contrast tussen eigentijds en klassiek terug. In deze ruimte  zijn veel oorspronkelijke elementen behouden, waaronder het balkenplafond. Daarnaast is gekozen voor witte muren en een mooie grote bank van Keijser & Co in een neutrale kleur. Tegen deze rustige, klassieke achtergrond komen de verschillende moderne stoffen en kleuraccenten mooi tot hun recht. Het ronde element aan het einde van de bank zorgt voor een speels effect en de vierkante salontafel geeft daarbij een hedendaags contrast. In de badkamer zien we eenzelfde techniek toegepast: de rustige kleuren zorgen hier in combinatie met het chique behang en het sanitair in goudtinten voor een tijdloos en toch trendy interieur.

Persoonlijke toets
In het ontwerpproces maakte De Keizer nog op een andere manier gebruik van een mix van oud en nieuw. “Ik houd van persoonlijke interieurs”, vertelt de gerenommeerde interior designer. “Daarom kijk ik altijd welke meubels en accessoires de bewoners al hebben. Daar ontwerp ik het nieuwe interieur omheen. Hierdoor is elk interieur dat ik maak uniek en passend bij de bewoners.”

Tot in de laatste puntjes
Door de coronacrisis verliep het project anders dan normaal. De opdrachtgevers zaten namelijk gedurende de hele verbouwing, inrichting én styling vast in Amerika. Zij moesten het doen met foto’s en video’s om op de hoogte te blijven van de voortgang. Toen de maatregelen in de zomer van 2021 versoepelden, konden de bewoners eindelijk naar Nederland vliegen om hun gerenoveerde en ingerichte woning in het echt te zien. “Het project was toen al helemaal af: de laatste accessoires waren geplaatst, de bedden waren opgemaakt en de planten hadden water gekregen”, vertelt De Keizer lachend. Een spannend moment, want in het echt is het toch altijd nét even anders dan op de foto’s. “Gelukkig waren ze heel erg tevreden over het resultaat”, aldus de interior designer.

Tekst: Lisa Berlang
Foto’s: Thijs en Willemijn de Leeuw van Space Content Studio/Living Inside

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

YDK WONEN | Keijser&Co | Quooker

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief