Home » Kleine loft of studio stijlvol inrichten

Kleine loft of studio stijlvol inrichten

Door Excellent admin

Puzzelen met de meubelstukken

Een stijlvol interieur heeft niets te maken met de grootte van je woning. Ook een kleine loft of studio kun je een hele verfijnde uitstraling geven. Het is wellicht even puzzelen met de meubelstukken, maar met behulp van de onderstaande tips gaat het je vast lukken! Je leest hoe je de ruimte praktisch, ruimtelijk en sfeervol kunt inrichten.

hoekbank slaapbank

Maak een praktische indeling

Een loft of studio bestaat vaak uit één grote ruimte. Hier moet je zowel kunnen koken en werken als ontspannen en slapen. Maak daarom altijd een praktische indeling om totale chaos te voorkomen. Verdeel de studio op in verschillende ruimtes. Vooral een apart slaapgedeelte is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Maak een scheiding tussen de keuken en slaapruimte met een kamerscherm, gordijn of hoge kast. Het is wel mooi wanneer er nog daglicht door de scheidingswand heen komt. De zithoek kun je aangeven met een vloerkleed.

Kies meubels met een compact design

Maak in een kleine ruimte vooral gebruik van compacte meubels. Denk aan een uitklapbare eettafel of een kleine salontafel. Ook multifunctionele meubelstukken mogen niet ontbreken. Een hoekbank slaapbank is een ideale aankoop voor een klein appartement. Op deze manier kun je genieten van een luxe hoekbank en ’s avonds heerlijk slapen in een ruim tweepersoonsbed.

Zet niet alles tegen de muur

In kleine kamers zijn mensen snel geneigd om alle meubelstukken strak tegen de muur te plaatsen. Toch is het voor de indeling soms veel praktischer om het bankstel of de kast juist in het midden te zetten. Gebruik een hoog tv-meubel als scheidingswand of plaats de eettafel tegen de achterkant van de bank zoals op de bovenstaande afbeelding.

Lever niet in op comfort

Je hebt wellicht minder ruimte voor grote meubels, maar dat betekent niet dat je moet inleveren op comfort. Er zijn bijvoorbeeld ook kleine boxspring bedden verkrijgbaar of slaapbanken met dezelfde goede ondersteuning. Kijk maar eens naar het aanbod van Boxspring Xpert.

boxspring

Maak slim gebruik van de hoogte

Zorg ervoor dat er voldoende opbergruimte aanwezig is. Zo kun je een rommelig effect voorkomen. Maak slim gebruik van de hoogte door middel van wandplanken, extra hoge kasten en handige opbergsystemen.

Hang decoratie aan de muur

Uiteraard mag het niet ontbreken aan sfeervolle decoratie in je woning. Een hele handige tip is om met name gebruik te maken van wanddecoratie. Dit neemt geen ruimte in beslag, maar zorgt wel voor een gezellige sfeer.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief