Home » Kleurrijke Luxe

Kleurrijke Luxe

Linda Lagrand

Door Nicole Zaaijer

De ontwerpen van Linda Lagrand ontstaan vanuit het uitgangspunt dat het interieur een weerspiegeling is van de identiteit van de opdrachtgever. Ze creëert voor haar opdrachtgevers een sfeer die zeer comfortabel aanvoelt. Een luxe en sfeervolle omgeving waarin de bewoners zich helemaal thuis voelen. “Zodra mijn opdrachtgevers de deur achter zich dichttrekken, valt er een rust over hen heen. Het licht komt zacht binnen, het ruikt lekker, de lucht is aangenaam qua temperatuur en het geroezemoes van buiten verstilt. Ze zijn thuis. Het voelt alsof ze een zachte, warme badjas aantrekken: ze ervaren het comfort van een luxe hotelsuite. Het is dát gevoel waarnaar ik op zoek ga in de interieurs die ik creëer. Met mijn opdrachtgevers stel ik de juiste materialen, kleuren, kunst en het passende design samen om in de ruimtes dat aangename gevoel te ervaren”, aldus de veelzijdige en ervaren vakvrouw. Linda beperkt zich niet tot het ontwerpen van residentiële droominterieurs: haar rijke portfolio toont tevens prachtige creaties van ontvangstruimtes, directiekantoren, beautysalons en zelfs een unieke viplounge in een groot voetbalstadion.

De deels in Noorwegen opgegroeide interieurontwerper past in haar interieurs graag natuurlijke materialen toe zoals natuursteen en hout en kleuren uit de natuur zoals mosgroen, ijsblauw en okergeel. Linda werkt alleen met materialen van een uitstekende kwaliteit. Rijke, luxe materialen met een exclusieve uitstraling en het hoogste niveau van afwerking. Vaak ontwerpt ze zelf custom-made meubelen die precies passen in het betreffende project. Zo ontstaat er altijd een uniek interieur dat de bewoner past als die zachte hotelbadjas.

Liefde op het eerste gezicht. Dat gevoel overheerst wanneer we de prachtig gelegen woning binnenstappen. De gracieuze entree sluit aan bij het statige exterieur van de Gooische villa en ademt stijlvolle luxe. Het zijn onder meer de enorme hoogte, de indrukwekkende kroonluchter van Moooi, het sierlijke bankje, het sfeerverhogende behang, de toegepaste kunst en de Indiase kast – reeds in het bezit van de familie – die samensmelten tot een prachtig totaalplaatje. Een voorbode van de rest van het door Linda Lagrand Interior Design ontworpen interieur.

Luxe, rust, kleurgebruik en ruimte voor spiritualiteit waren de belangrijkste zaken, die de creatieve designer na diverse gesprekken met de opdrachtgevers noteerde voor het te renoveren interieur van de bestaande villa. “Spiritualiteit speelt een belangrijke rol in het leven van de opdrachtgevers en dat zie je terug in het interieur. Zo is iedere ruimte verrijkt met mooie kristallen, die elk vanwege een specifieke eigenschap zijn geselecteerd en door de positionering samen een bepaalde positieve energie creëren”, aldus Linda.

 

Iedere ruimte verrast, verblijdt en verwarmt. Rijke stoffen, natuurlijke materialen en aansprekende kleuren spelen samen een heerlijk spel. Ze versterken elkaar en dragen bij aan de balans in het interieur. En aan de eenheid in de ruime villa, waarin op fraaie wijze het natuurlijke licht door de vele raampartijen binnenvalt. Zoals in de ruime leefkeuken, die onder meer plaats biedt aan een royale eettafel en maar liefst tien uiterst stijlvol op maat beklede stoelen. De heerlijke ruimte voldoet geheel aan de wens van de bewoners om samen met vrienden en familie fijne avonden door te kunnen brengen. Bij de dubbele openslaande deuren situeerde Linda een idyllisch zitje en zorgde ze voor een optimale connectie met het aangrenzende terras en de ruime tuin. In de villa zorgen maatwerkobjecten en meubels van gerenommeerde topmerken uit diverse landen op zowel de begane grond als op de eerste verdieping voor comfort en geborgenheid. Bijzonder stijlvol is de kaptafel van de vrouw des huizes. Een toonbeeld van luxe. Een eyecatcher waarnaar je blijft kijken. Passend bij de oogstrelende uitstraling van het totaalplaatje.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief