Home » Kloppend tot in het kleinste detail

Kloppend tot in het kleinste detail

Wolterinck en Culimaat High End Kitchens

Door Aty Verschuren

In een door Wolterinck gemetamorfoseerde droomwoning op een exclusieve locatie op Kreta realiseerde Culimaat High End Kitchens een stijlvolle en een tot in het kleinste detail kloppende droomkeuken. Het prachtige resultaat van een goede voorbereiding in Nederland en vakwerk op het zonovergoten vakantie-eiland.

Culimaat

In het souterrain – te bereiken via het aansprekende trappenhuis – situeerde Wolterinck meerdere slaap- en badkamers voor familie en vrienden en het privédomein van de opdrachtgevers, waarin zachte tinten en natuurlijke materialen voor een sereen sfeerbeeld zorgen. Ook op de begane grond ontwierp het wereldwijd opererende bureau een interieur met een natuurlijke uitstraling, waardoor de verbinding met de natuur wordt versterkt.  

 

Culimaat
Culimaat

Stijlvolle maatwerkkeuken 

Vanuit de gehele woning staan de bewoners via de grote glaspartijen in verbinding met de indrukwekkende omgeving, die bestaat uit de rots waarop het luxe verblijf is gebouwd, de zee en de door Wolterinck ontworpen tuin. Zo ook vanuit de stijlvolle maatwerkkeuken, waarin – net als in de rest van de woning – licht eikenhout is toegepast. Het marmer op het eiland en bij het spoelgedeelte verhoogt de sfeer in de ruimte en combineert fraai met de vloer van lichtgrijze lavasteen. De gecreëerde nissen dragen bij aan het hoge comfort van de maatwerkkeuken, net als de apparatuur van topmerk Gaggenau.  

 

Culimaat

Droomplaatje

Het stijlvolle interieur, de prachtige ligging, de uitnodigende terrassen en het zwembad… de complete woning is een droomplaatje, waarin alles klopt. “Het niveau in de woning ligt ontzettend hoog, daar sluiten wij met onze keuken perfect bij aan. Over elk hoekje en elke afwerking is nagedacht en alles is uitgevoerd door onze eigen mensen”, aldus Twan Swanenberg, samen met zijn broer Davy eigenaar van de high-end keukenspecialist. “We hebben de realisatie van de keuken van a tot z voor onze rekening genomen en ervoor gezorgd dat het eindresultaat aansluit op de ontwerpen van Wolterinck, een partij waarmee we erg graag samenwerken.” 

 

Culimaat

Fotografie: Marco Peters

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Culimaat High-End Kitchens | Wolterinck | Gaggenau

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief