Home » Kloppend van a tot z

Kloppend van a tot z

Studio Elize Wikkerink

Door Stagiair

“Dankzij haar ervaring, kennis en kunde en vooral haar inlevingsvermogen en haar ‘luistervermogen’ wist Elize Wikkerink onze wensen optimaal te verwezenlijken. Zowel in optisch als in functioneel opzicht is ze tot creatieve en uiterst fraaie oplossingen gekomen. Het eindresultaat is een huis waarvan we houden en waarin we ons zeer comfortabel voelen”, aldus de bewoners van de stijlvolle nieuwbouwwoning, waarvan Elize Wikkerink het interieur ontwierp. Tot groot genoegen van de opdrachtgevers verzorgde de eigenaresse van Studio Elize Wikkerink tevens de bouwbegeleiding.  

De prettige samenwerking tussen de interieurontwerpster, de architect van de nieuwbouwwoning, de diverse vakspecialisten en de bewoners is zicht- en voelbaar als je door de woning loopt. Het hoge detail- en afwerkingsniveau, de optimale connectie tussen binnen en buiten, de hoogwaardige uitstraling en de heerlijke sfeer die in de woning heerst, maken samen dat de villa woonperfectie ademt.  

Grote connectie tussen binnen en buiten  

“De uitdaging was om de ruimtelijkheid van de architectuur te versterken, maar tegelijkertijd een geborgen en intieme sfeer te creëren. Hiervoor is in het ontwerp gezocht naar de optimale routing en indeling en een perfect lijnenspel. Daarnaast zijn er warme, levendige materialen met veel textuur toegepast. De connectie tussen binnen en buiten speelde een grote rol in het ontwerp”, aldus Elize. Dat laatste aspect zien we terug in de vele raampartijen die voor heerlijke vergezichten zorgen, maar ook in het materiaalgebruik. Zo zien we op verschillende plekken in de woning dezelfde bakstenen terug die ook aan de buitenzijde zijn gebruikt – een fraaie mix van drie verschillende modellen handgemaakte bakstenen – en zijn tegen het plafond van het aangrenzende terras dezelfde houten balkjes toegepast als tegen het plafond in de living.  

Geborgenheid  

De stijlvolle maatwerkkeuken vormt het kloppende hart van de woning. Een heerlijke plek, waar een groot deel van gezinsleven zich afspeelt, waar wordt gepraat, gekookt en gegeten. De leefruimte is rijk geoutilleerd en straalt comfort, klasse en warmte uit, waarbij de lichtstraat voor extra toetreding van daglicht zorgt. Een fraaie eyecatcher is de met marmer omgeven haardpartij die de beleving in de keuken vergroot. Twee glazen schuifdeuren scheiden de keuken van de sfeervolle living, die zeer royaal is, maar door de inrichting en het materiaalgebruik geborgenheid uitstraalt. Ook hier zorgt de haardpartij – uiteraard in combinatie met het fabelachtige uitzicht – voor extra sfeer.  

Chillruimte  

In de andere vleugel op de begane grond ontwierp Elize een rijk ingerichte suite voor de heer en vrouw des huizes. De slaap- en badkamer en de kleedruimte zijn met elkaar verbonden en bieden de bewoners door luxe en warme materialen comfort en woongeluk. En ook hier is de connectie met buiten optimaal. In het souterrain vinden we een multifunctionele en sfeervolle chillruimte. Een heerlijke plek – zeker voor de drie kinderen die op de eerste verdieping en in het souterrain hun eigen privéplek hebben – om in alle rust een film te kijken, te relaxen met vrienden of een feestje te geven.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief