Te Koop | Het ultieme in exclusief wonen 

Te Koop | Het ultieme in exclusief wonen 

Top 3 van duurste huizen die te koop staan


Sensationele hedendaagse villa 
Te midden van het prachtige heuvelachtige bos stijgt dit landhuis op uit het groen als een hedendaags kasteel, spectaculair in alle opzichten. Geïnspireerd door de omgeving en versmolten met de natuur, op een 3.2 hectare groot perceel, biedt de prachtige architectuur op zeven niveaus een volkomen unieke sfeer met gebruik van de meest exclusieve materialen. Elke leefruimte biedt zicht op de natuur, waaronder het bos, de vijver en de tuin.


Buitengewoon design
Hulsker Architectenbureau uit Haarlem ontwierp in nauwe samenwerking met de opdrachtgever dit zeer omvangrijke landhuis, met een inhoud van circa 8.150 m³. Een enorme natuurstenen arcade, vervaardigd uit de Israëlische kalksteensoort ‘Jerusalem Gold’, markeert de entree. Deze natuursteen is op verschillende manieren in de villa verwerkt, met als resultaat een perfecte samensmelting van huis en natuur. Buiten de technologie en voorzieningen is dit buitengewone huis in elk detail het resultaat van een decennium creëren. Met als resultaat een zeldzaam juweeltje van perfectie, het ultieme droomhuis. De halve en hele niveauverschillen zijn vernuftig ontworpen om een gevoel van ruimte te creëren, mede door de stijlvolle uitvoering van glazen vloerpanelen en open trappen, zonder aan intimiteit in te boeten.


Vele luxe en comfortabele elementen

De toegangspoort leidt u over de oprijlaan, vanwaar u de zeer ruime parkeerkelder in kan rijden. Lift en trappen brengen u naar andere niveaus.
Niveau 1: Op het eerste niveau van het souterrain zijn de biljartkamer, de waskamer, de garage en de wijnkelder gesitueerd. De wijnkelder wordt op temperatuur gehouden.


Niveau 2:
 Hier bevindt zich de bioscoop. De Tuschinski-achtige bioscoopzaal biedt plaats aan 20 personen en is voorzien van warm licht en een 4K-projector. De naastgelegen wellness is zeer uitgebreid en voorzien van een hammam, 8 persoons whirlpool en regendouches. Aangrenzend ligt het immense zwembad dat met een beweegbare vloer afgesloten wordt. Tevens is middels deze vloer de diepte van het bad aan te passen. Gesloten kan het zwembad als dansvloer gebruikt worden. Deze indrukwekkende vloer is uit één blok Braziliaans blauw marmer gezaagd. Bij deze ruimte is een goed uitgeruste fitnesszaal: voor sportliefhebbers een absolute must. Verder een biljartkamer met horizontale openhaard.


Begane grond: Zowel de trap als de lift komen uit op deze verdieping waar zich de woonkamer met open haard bevindt. De trap geeft toegang tot de muziekkamer met een halfronde glaspui die uitkijkt op een gazon te midden van rododendrons. De solide Obumex eetkeuken met bijkeuken grenst aan de serre, wat zorgt voor veel lichtinval. Vanuit de eetkeuken loopt u door de gang naar de familiekamer met aangrenzend de internetruimte. Aan de andere kant van de ruime hal bevindt zich de bibliotheek en een bijkeuken.


Eerste verdieping: De master bedroom met toegang tot een balkon. De slaapkamer is voorzien van een aangrenzende en zeer compleet uitgevoerde badkamer. De majestueuze garderobekamer met esdoorn kasten en lederen fronten heeft door de vide veel natuurlijk lichtinval. Op deze verdieping is tevens het gastenverblijf gesitueerd, met eigen keuken, luxueuze badkamer en balkon. In de ovale ‘toren’, die het strakke ontwerp van de villa doorbreekt, bevindt zich ‘the oval office’. De werk/studeerkamer biedt uitzicht op het bos en heeft zelfs een aparte archiefkamer. Op deze verdieping bevindt zich de tweede slaapkamer.


Onwaarschijnlijke extra’s

Verder zijn er in dit zeer complete huis te vinden: een laundry en twee enorme voorraadkelders, een parkeergarage voor circa tien auto’s, een verblijfsruimte voor het personeel met aparte ingang, elektrische zonweringen, vloer- en hete luchtverwarming en koeling door het hele huis en iedere kamer heeft een eigen klimaatregeling. Bovendien wordt de luchtvochtigheid in huis nauwkeurig op vijftig procent gehouden. Het zwembad en de badkamers zijn voorzien van vloerverwarming en muurverwarming. Alle leefruimtes in huis hebben een akoestisch plafond– de ovale kamers, het kantoor en de televisiekamer, hebben daarnaast deels dempende muren.

Nog niet genoeg te weten gekomen over de exclusieve, luxueuze villa? Bekijk hem dan op Funda.

EXCELLENT | Magazine