Te Koop | Omgebouwde kerk in De Kempen

Te Koop | Omgebouwde kerk in De Kempen

Deze tot woning omgebouwde kerk is met recht een verborgen pareltje in De Kempen te noemen. De voormalige kerk heeft in 2016 een complete metamorfose ondergaan waarbij de buitenkant grotendeels intact is gelaten en de binnenkant volledig is verbouwd tot een modern woonhuis.

Het woonhuis voldoet volledig aan de eisen van comfort die tegenwoordig worden gesteld. De gehele begane grond vloer is voorzien van vloerverwarming, er is een domotica-systeem aangelegd met een camera-installatie rondom en centrale muziekinstallatie door de gehele woning. Zelfs een buitenzwembad ontbreekt niet.

Bijzonder is de enorme hoogte van de woning. Omhoog kijkend vanaf uw bank kijkt u zo tegen de nok van het dak! Toch voel je je niet verloren in deze grote ruimte door de slimme indeling van de kerk. In sommige ruimtes is de hoogte bewust vrij gehouden om de sfeer van de kerk te bewaren terwijl andere ruimtes zijn verlaagd om intimiteit aan de ruimte te geven. De woning beschikt over een inpandig appartement welke geschikt is voor bijvoorbeeld mantelzorg of een Bed & Breakfast. Tevens is er een kantoor met een eigen entree aanwezig in de voormalige kerk.

BEGANE GROND 
Entree via de hoofdingang van de kerk welke bereikbaar is via een ruim bordes. Aan de linkerzijde van de entree bevindt zich een voormalig doopvont. Hier bevindt zich nu een riante toiletruimte. Aan de rechterzijde bevindt zich een oude toegang naar de trap naar de klokkentoren. Hier bevindt zich nu een badkamer.

 .  

CENTRALE HAL 
De centrale hal loopt van de voordeur tot aan de keuken en geeft toegang tot een toilet, badkamer, twee slaapkamers en een berging. In de hal bevindt zich een vaste schuifkastenwand. De eikenhouten zwevende trap met verlichting is een ware blikvanger zodra je de woning binnenkomt. De speciaal gemaakte wijnkast met aan drie zijden stalen kozijnen vormt een pronkstuk in de hal. Aan de pilasters zijn de originele wijwaterbakjes nog steeds aanwezig.

WOONKAMER MET OPEN KEUKEN 
Het kookeiland is strategisch geplaatst op de kruising van de zichtlijnen vanuit de entree en de zijbeuken van de voormalige kerk. Hiermee vormt het kookeiland zowel functioneel als fysiek het middelpunt van de woning. Het kookeiland bestaat uit een wit hoogglans keukenblok met lades. Het eiland is voorzien van een Novy inductiekookplaat met werkbladafzuiging, spoelbak en stroomunit. Achter het kookeiland bevindt zich een hoogglans kastenwand met opbergruimte en inbouw-apparatuur zoals een koffiemachine, vaatwasser, combi-oven, diepvries en koelkast.

De woonkamer bevindt zich deels in het voormalig middenschip en zijbeuk van de kerk. Op een deel van de huidige woonkamer stond vroeger de biechtstoel. Deze heeft plaatsgemaakt voor openslaande deuren naar het terras. Blikvanger in de woonkamer is het uitermate fraaie glas in lood raam welke prachtig uitkomt tegen de wit gestuukte wanden en plafond. De brede inbouwhaard brengt extra warmte en sfeer in de toch al sfeervolle ruimte.

Het eetgedeelte bevindt zich op de voormalige absis, waar vroeger het altaar stond en staat letterlijk boven de rest van de woonkamer. Dit gedeelte is afgewerkt met een massief eikenhouten vloer met vloerisolatie. In de ronde achtergevel bevinden zich drie glas-in-loodramen. Dit is één van de weinige gedeelten in de woning waar zich radiatoren bevinden. In de vloer zijn op verschillende punten vloerpotten met elektrische aansluitingen aangebracht. Vanaf uw eetkamerstoel heeft u hier een prachtig zicht door de hele woning.
Vanuit de eetkamer heeft u direct toegang tot een kantoor en gastenverblijf.

Meer lezen over deze bijzondere, omgebouwde kerk? Bekijk de woning dan op de site van Finesse Makelaardij.

EXCELLENT | Magazine