Te Koop | Villadorp Huis ter Heide

Te Koop | Villadorp Huis ter Heide

Deze unieke villa ligt aan de bosrand in het gewilde villadorp Huis ter Heide, op de grens met het even prachtige Bosch en Duin. Een oase van rust, privacy en natuurschoon. Wie op zoek is naar ultiem woongenot in een villa van de hoogste kwaliteit, desgewenst compleet met de spectaculaire inrichting, is hier aan het juiste adres.

Bijzondere architectuur

Een veilig, met alarm beveiligd, dubbel hek markeert het domein van een villa die z’n gelijke niet kent. Deze woning, in 2007 gebouwd onder architectuur van de vermaarde Portugese architect Vasco Vieira, geeft een nieuwe betekenis aan ‘wonen in het groen’. Bij binnenkomst in de mooie hal met marmeren vloer loopt u zo door naar de living. De enorme raampartijen bieden aan beide kanten een adembenemend uitzicht op de tuin en de omringende natuur. De schuifpui aan de achterkant kan zelfs helemaal open, waardoor u min of meer buiten zit. Hoewel het binnen prachtig is, dwalen onze ogen steeds af naar die bijzondere tuin van maar liefst 6.100 m², aangelegd door de Belgische tuinarchitect Kristof Swinnen. Zijn tuinen worden gekenmerkt door een evenwichtig ruimtegevoel en strakke lijnen, waarbij de tuinbeleving essentieel is.
Dat is hem ook hier weer uitstekend gelukt. Maar ook het interieur is een stilistisch en esthetisch hoogstandje – we herkennen de hand van interior designer Eric Kuster: spraakmakend design, exclusieve materialen en de mooiste stoffen.

Italiaans design van Boffi

In de architectuur van deze woning is er continu naar gestreefd om een optimale wisselwerking te verkrijgen tussen binnen en buiten. Ook de master bedroom in de linkervleugel van de woning lijkt naadloos door te lopen in het ruime zonneterrassen de tuin. Aansluitend aan deze slaapkamer bevindt zich een strakke, witte dressingroom en een badkamer van het Italiaanse designhuis Boffi, met wanden en vloeren uitgevoerd in bruin marmer. Bijzonder is de golvende muur in de slaapkamer, door een kunstenaar bekleed met bladgoud. Hierachter is het kantoor, dat weer toegang biedt tot de living. De tweede slaapkamer heeft een eigen riante badkamer, eveneens van Boffi. Ook de magnifieke keuken in de rechtervleugel van het huis is afkomstig van Boffi. Het hoogglans witte kookeiland contrasteer uitermate stijlvol met de wandkasten van donker hout en de Carrara marmeren vloer.

Vele extra’s

Hier ontbreekt het zelfs de meest veeleisende kookfanaat aan niets – alle denkbare (inbouw)apparatuur is aanwezig. De eetkamer, met een exclusieve gashaard van Boley, ligt strategisch tussen de keuken en de living. In de rechtervleugel van de woning is nog een derde slaapkamer, plus een volledig ingerichte gym met hoogwaardige apparatuur van het merk Technogym. De gym grenst aan een zeer fraai wellness-paviljoen met een overloopzwembad met vlakke waterspiegel onder een ‘sterrenhemel’, een meerpersoons whirlpool, een Finse sauna en een tweepersoons stoombad. De platina mozaïektegeltjes op wanden en vloeren geven deze ruimte een schitterende finishing touch. Ook hier zijn aan alle zijden grote, glazenschuifdeuren, die veel licht binnenlaten en onder meer toegang bieden tot het heerlijke zonneterras.

Luxe souterrain

Het souterrain is zowel per trap als met de lift bereikbaar. Hier bevindt zich onder meer een garage met epoxy gietvloer, die plaats biedt aan drie auto’s. Naast veel opbergruimte en de technische ruimte treft u hier ook nog een extra woonstudio aan met slaapkamer, badkamer en een eigen ingang – ideaal als gastenappartement of voor een inwonende nanny. Hier is tevens een zogenaamde saferoom ingericht, die met stalen deuren volledig kan worden afgesloten.


Bekijk alle bijzonderheden en foto’s van deze riante woning op de site van Carla van den Brink Makelaardij. 

EXCELLENT | Magazine