Kunstenares Alisa Lim A Po

Alisa Lim A Po (Amsterdam, 1975) is autonoom kunstenaar. Haar werk reflecteert op menselijke gedragingen en de gevoelens die hieruit voortvloeien, zoals geluk, verdriet of angst. Vanuit haar persoonlijke visie op deze thematiek creëert Lim A Po unieke conceptuele series, die zich kenmerken door haar kleurrijke handschrift. Daarbij valt haar onderzoek naar verschillend materiaalgebruik en nieuwe technieken in het oog.

Ze wordt succesvol vertegenwoordigd door galeries in binnen – en buitenland. Alisa Lim A Po is een geboren kunstenaar. Al op jonge leeftijd voelt zij de drang om zich creatief te uiten. Als achttienjarige kiest zij voor een opleiding in de kunsten. Verschillende academies willen haar aannemen, maar zien haar graag uitgroeien tot autonoom kunstenaar. Op dat moment heeft Lim A Po een voorkeur voor de grafische richting, waarvoor ze wordt aangenomen aan de Bossche kunstacademie.

Roeping
Lim A Po voelt zich binnen deze opleiding niet helemaal op haar plek. Ze kiest voor een carrière in de reclame – en mediawereld en vestigt zich in Amsterdam. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Twintig jaar later wordt de drang om kunst te creëren te sterk om te weerstaan. Aangespoord door een aantal persoonlijke tragedies, besluit Lim A Po dat het tijd is om haar roeping te volgen.

Ze verruilt haar carrière voor het maken van kunst. Met focus en een sterke innerlijke drive gaat ze op zoek naar haar handschrift, dat ze zich snel eigen maakt. Haar productie ligt hoog; binnen enkele maanden ontgroeien haar werken de ruimte van haar woning.

Kunstfamilie
Alisa komt uit een gezin van kunstliefhebbers. Haar opa bezit kunst, haar ouders zijn ook verzamelaars. Al vanaf jonge leeftijd bekijkt zij Hollandse meester, Russische kunst maar ook Chinese en Surinaamse kunstwerken. Al deze verschillende stijlen hebben in min of meerdere mate invloed op Lim A Po’s ontwikkeling als kunstenaar.

Signature
Het werk van Lim A Po is herkenbaar door een uniek handschrift van uitdagende, heldere kleuren, expressief en onbegrensd. De werken vertegenwoordigen schoonheid en verfijning; krachtig van kleur en gebaar. Ze roepen een natuurlijke wereld op die tegelijk een vreemde en prikkelende kunstmatigheid over zicht heeft.

Bekijk alle werken van deze getalenteerde kunstenares op www.ajlimapo.nl