Home » Kunstenares Steffie de Leeuw

Kunstenares Steffie de Leeuw

"Mijn werk is het product van mijn verbeelding. Ik móét gewoon creëren"

Door Veerle van Heertum

De Nederlandse kunstenaar en ontwerper Steffie de Leeuw laat zich in haar werk sterk inspireren door beeldende kunst, de grote meesters en de unieke schoonheid van de natuur. Ze maakt kunst die tot de verbeelding spreekt. Werken waar iedereen eindeloos van kan genieten.

De wereld van de kunst heeft Steffie van jongs af aan meegekregen. Haar vader was een bewonderaar van kunst, een groot muziekliefhebber en een talentvolle amateurschilder en beeldhouwer. Hij inspireerde Steffie niet alleen enorm door haar kennis te laten maken met zijn favoriete artiesten en de schoonheid van muziek, maar leerde haar ook de kunst van het kijken. De schoonheid zien in de dingen die ons omringen. Haar moeder leerde haar mode te waarderen en dingen te creëren met stoffen. Op tienjarige leeftijd maakte Steffie haar eigen schooltas op de naaimachine. In haar tienerjaren haalde ze kleding uit de kast van haar moeder en oma, om er met knip- en naaiwerk unieke stukken van te maken.

Creatieve duizenpoot

Na haar studies aan de Universiteit van Amsterdam en de Willem de Kooning Kunst Academie in Rotterdam begon Steffie met het maken van grote olieverfschilderijen. Hoewel haar tijd voornamelijk zit in het creëren van kunst, wilde zij ook iets doen met haar grote passie voor mode en interieur. Het ligt voor de hand dat haar kunst zich goed vertaalt in toepassingen als prints en illustraties voor de mode. Na het afstuderen aan de kunstacademie heeft ze, naast haar talloze vrije kunstwerken, werk in opdracht gemaakt op het gebied van mode en interieur in collaboratie met verschillende bekende modemerken.

Steffie de Leeuw werkt alleen op eersteklas materialen en probeert altijd de invloed op het milieu zo klein mogelijk te houden. In 2016 lanceerde Steffie haar eigen label Steffie de Leeuw en is het accent meer naar interieurontwerp verplaatst. Dit luidde de start in van een nieuwe richting in haar werk.

Artistieke Reis

Ze erfde van haar ouders ook haar liefde voor reizen, evenals haar liefde voor natuur en wildlife. Haar achternaam is de Leeuw en je ziet dit dier en andere katachtigen regelmatig terugkomen in haar werk en ontwerpen. Ze combineert inspiratie uit haar eigen reizen met haar verbeeldingskracht en fictieve invloeden om een unieke verbeeldingswereld te creëren. De afgelopen decennia zijn een artistieke reis geweest langs de verschillende kunstuitingen die nu in haar werk samenkomen.

Nieuwe website

Om haar label Steffie de Leeuw beter te positioneren lanceert Steffie nu haar nieuwe website www.steffiedeleeuw.com – met e-commerce webshop – op haar site kunnen bezoekers niet alleen haar bestaande maar ook nieuwe kunstwerken ontdekken. Steffie presenteert op haar vernieuwde website tevens haar nieuwe lijn van behangontwerpen en kunstwerken in mixed media techniek. Steffie: “Ik ben ontzettend blij met het resultaat en vind het heel erg leuk om mijn werk op deze manier te kunnen presenteren. Mijn nieuwe behangcollecties en mijn kunstwerken worden heel goed samen gepresenteerd op de nieuw ontwikkelde website. Dat is in lijn met mijn creaties, aangezien alle werken elkaar beïnvloeden tijdens het creatieve proces. Binnenkort zal ik op mijn site ook mijn nieuwe samenwerking bekendmaken en vermeld ik waar ik mijn werk in 2022 ga exposeren. Zo exposeer ik mijn werk onder meer tijdens Art Laren. Dit evenement vindt plaats van 17-19 juni 2022.”

Tekst: Sander Lemmens

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief