Home WonenKeuken Gaggenau | 400 Vario werkbladafzuiging

Gaggenau | 400 Vario werkbladafzuiging

Door admin

Zichtbaar minimalistisch, maximaal efficiënt

Gaggenau lanceert de geavanceerde Vario 400 serie werkbladafzuiging …

Gaggenau, het exclusieve merk voor hoogwaardige en professionele inbouwapparaten, presenteert de uitzonderlijke 400 serie werkbladafzuiging: een stil en onopvallend apparaat dat de keuken en de omringende leefruimte effectief vrijhoudt van kookgeuren en dampen.

Het apparaat werkt perfect in combinatie met alle Vario 400 serie kookplaten. Waardoor het mogelijk wordt om een volledig op maat gemaakte kookruimte te ontwerpen. Gaggenau was in 1976 de pionier op het gebied van werkbladafzuiging in Europa. En heeft sindsdien het ontwerp geperfectioneerd, meegaand met de steeds veranderende culinaire cultuur, inclusief keukens en woonruimtes die geleidelijk overgaan in een unieke ruimte, gemaakt voor ontspanning.

Het ideale scenario

De modulaire 400 serie werkbladafzuiging werkt perfect samen met de Vario 400 serie kookplaten, waardoor het kookoppervlak kan worden afgestemd op het ideale culinaire scenario met veel variatie en eindeloze combinatiemogelijkheden. De afzuiging wordt geregeld met behulp van Gaggenau’s superieure en professionele, aan de voorzijde gemonteerde, roestvrijstalen bedieningsknoppen die in lijn zijn met de bedieningsknoppen van de andere Vario kookplaten uit de 400 serie.

De precieze en intuïtieve bedieningsknoppen zorgen er met hun ergonomische design voor dat de thuischef altijd de directe controle over het apparaat behoudt.

Naadloze integratie

De werkbladafzuiging is afgewerkt met rvs en kan zowel verzonken als opbouw worden gemonteerd. Voor een naadloze integratie kan de werkbladafzuiging worden gemonteerd met frameloze inductiekookplaten. Of met kookplaten met een design frame. Zoals een elektrische grill, teppanyaki, gaskookplaat, gas- of inductiewok die prestatie-koken mogelijk maken met groot kookgerei tot 32 cm breed, wat de gebruiker grenzeloze mogelijkheden biedt. De subtiele en elegante toevoeging aan het kookoppervlak is essentieel in een open, moderne keuken en vormt geen barrière tussen de thuischef en zijn gasten.

Vario werkbladafzuiging

Tijdens het gebruik zuigt de werkbladafzuiging effectief stoom, geur en damp af direct bij de bron, voordat ze de ruimte doordringen. De combinatie van het geoptimaliseerde ontwerp van het binnenframe, dubbele V-vormige filter, de goed presterende ventilatoren en een grotere breedte tot 15 cm, zorgt voor een allesverslindende en krachtige afzuiging met een hoge dampopvangsnelheid, zelfs bij gebruik op laag vermogen 

De Vario werkbladafzuiging kan op een intuïtief automatische functie worden ingesteld, waarmee hij tijdens het kookproces zelf het vermogen regelt. De intelligente, gevoelige en hyperreactieve luchtkwaliteitssensor detecteert geur, reageert op damp en zuigt ze stilletjes uit de ruimte, met het laagst mogelijke energieniveau. De automatische functie neemt moeiteloos en geruisloos het controleren van de luchtkwaliteit over, zodat de thuischef zich kan concentreren op het creëren van uitzonderlijke gerechten.  

Ontwerp

Het dubbele vetfilter in de afzuiging zorgt voor een perfecte opvang van vet en deeltjes, zodat er geen residu in de behuizing achterblijft. De behuizing van het apparaat is gemaakt van geanodiseerd aluminium. De constructie biedt het gladst mogelijke oppervlak voor een eenvoudige reiniging en biedt ongeëvenaarde hygiëne.

Het ontwerp van het vet-filterpatroon zorgt ervoor dat deze rechtop blijft staan wanneer deze op het werkblad wordt geplaatst, waardoor de gebruiker minimaal contact heeft met vet en vervuilde oppervlakken. Het dubbele vetfilter is eenvoudig te verwijderen dankzij twee ergonomische handgrepen en een geleide uitgang die voorkomt dat er olie uit het geïntegreerde vetreservoir morst. Het vetfilter is bovendien vaatwasserbestendig, zodat het onderhoud van het apparaat zo min mogelijk tijd en moeite kost 

Home connect

De Vario 400 serie werkbladafzuiging is uitgerust met Home Connect, zodat de thuiskok meer vrijheid heeft door zijn/haar apparaat online te bedienen. De integratie van Home Connect zorgt ervoor dat het apparaat altijd centraal blijft staan in de steeds digitaler wordende woning.   

Sven Baacke, Head of Design, Global Brand Gaggenau, zegt: “De Vario 400 serie werkbladafzuiging is het bewijs van het Gaggenau verschil. De modulariteit van het apparaat zorgt ervoor dat het geschikt is voor elk keukenscenario, omdat men de ideale keukenwerkruimte kan realiseren. De keuken is de ruimte die is gemaakt voor het bereiden van gerechten en voor inspirerende gesprekken de geavanceerde geluidsreductie en superieure luchtafzuiging getuigen hiervan.”

The difference is Gaggenau.

Voor meer informatie klik HIER