Home » Modern interieur met een brass randje

Modern interieur met een brass randje

Lasut en Braun

Door marketing
Amsterdam 15/02/2022 Woningreportage iov Lasut en Braun - Foto Raphael Drent

Een ambitieus project: zo kun je de verbouwing en inrichting van deze woning in Amsterdam zonder twijfel noemen. In slechts drie maanden tijd kregen interieurarchitecten Feikje Lasut en Anne Braun het, samen met hun team, voor elkaar om dit project af te ronden. Afgesproken was om in die drie maanden in elk geval alles boven de begane grond af te hebben, maar Lasut en Braun leverde gelijk alles op. Lasut: “Onze opdrachtgevers waren in blijde verwachting van hun eerste kindje. We wilden graag helemaal klaar zijn, zodat ze de kraamtijd in alle rust in hun nieuwe woning konden doorbrengen!”

Je kunt de twee dan ook gerust een ambitieus koppel noemen. Net als de opdrachtgevers. “Het ging om een jong en zeer ambitieus stel. Twee duurzaam ingestelde entrepreneurs, die de lat heel hoog legden”, aldus Braun. Niet gek dus, dat Lasut en Braun direct een klik hadden met de bewoners.

Duurzaam verbouwen 
Gezien de korte doorlooptijd en de wens om zo duurzaam mogelijk te verbouwen, was hergebruik erg belangrijk. Het slopen verliep dan ook zorgvuldig, zodat ieder keukenelement, het sanitair en zelfs de koperen leidingen intact bleven en konden worden hergebruikt. De dames overlegden eerst samen met hun vaste aannemer, RC van Room, welke basiselementen van goede kwaliteit waren. “Vanuit die basis hebben we alles geoptimaliseerd, waarbij het vooral belangrijk was om meer ruimte te creëren door de woning beter in te richten”, legt Lasut uit. “De door ons ontworpen maatwerkkeuken is binnen dezelfde doorlooptijd geplaatst.” 

Knipoog naar art deco  

De verlichting is in de gehele woning van hoge kwaliteit. Brass-metalen wandlampen in verschillende afmetingen bepalen de routing door de woning. Het op maat gemaakte behang met geïntegreerde ledverlichting in de lounge knalt van de muur.  Kortom, bijzondere eyecatchers, met een knipoog naar art deco, sieren de woning en verfraaien het interieur als ware Kunst. 

 Bijzondere entree 

Dit laatste zie je gelijk wanneer je de woning betreedt. Je komt binnen in een onverwacht grote hal, die als een walk-in-closet is ingericht. Deze ‘kast’ is gedecoreerd met rijke, hoge gordijnen gemaakt van gerecyclede petflessen. Het toilet is in de houten wand weggewerkt achter een vrijwel onzichtbare deur. Daarnaast vind je er een zitje, een spiegel en zelfs een plek om de kinderwagen neer te zetten. 

Maatwerk deuren van TWIN DOORS 
Vanuit deze prachtige, hoge hal, loop je door plafondhoge glazen deuren richting de keuken.  
Het ontwerp van deze op maat gemaakte deuren is door Lasut en Braun bedacht en door TWIN DOORS uitgevoerd. En dat is bijzonder: “Het is een Amsterdams huis, waar geen vloer of plafond recht loopt. Bijna niemand durft het aan om hier maatwerkdeuren te monteren en daarbij te garanderen dat de belijningen mooi in elkaar doorlopen”, aldus Braun. Samen met TWIN DOORS hebben we hier echt vakwerk geleverd.”   

Ogenschijnlijke eenvoud 
Ook in de andere ruimtes zien we de voorkeur voor een ogenschijnlijk eenvoudig – maar in werkelijkheid ingenieus uitgedacht – interieur. De aannemer heeft alle natte ruimtes voorzien van enorme tegelplaten met doorlopend patroon. Dit combineerde Lasut en Braun met natuurlijke materialen en organische vormen. In de keuken maakte de interieurarchitecten gebruik van hout en zijn de op maat gemaakte kasten afgewerkt met ronde vormen.  

Hemelse sfeer  

Lasut en Braun kozen bewust voor veel wit. “Dit past goed bij het ingetogen en chique interieur”, legt Lasut uit. Deze keuze zien we ook terug in de master bedroom, die zich op zolder bevindt. Doordat de hele ruimte – inclusief het bed en de op maat gemaakte lamp – wit is, krijgt deze ruimte een soort hemelse sfeer. “Alsof je je tussen de wolken bevindt”, aldus Lasut. 

Tekst: Lisa Berlang

Fotografie: Raphaël Drent

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Lasut en Braun | TWIN DOORS B.V. | BigBrands BV | De Bedstee | Sanitairwinkel

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief