Home » Lederen interieur-toepassingen

Lederen interieur-toepassingen

Door admin

We lopen het huis door

We beginnen bij de keuken …

Bij uitstek een plek waar u zo lekker aan het eind van de dag, terwijl er de lekkerste geuren voorbijkomen, even aan de bar kunt zitten om de belevenissen van de dag samen door te nemen, recepten kunt bespreken of simpelweg genieten van een lekker glaasje.

Omdat de half-open-keuken grenst aan de woonkamer was er de wens om de sfeer in zowel kleur als afwerking in harmonie in elkaar over te laten lopen.

Geen “wit machinepark” maar een onderdeel van de aangrenzende woonruimtes. Warm, comfortabel, modern en toch tijdloos, chique en stoer exclusief maatwerk. Dat waren de kernwoorden die als basis dienden voor dit prachtige resultaat.

Leer heeft exact de uitstraling die voldoet aan deze wensen. Zeker de leersoort Tundra in de kleur Chocolat zoals die hier overal is gebruikt.

Voor de keuken is gekozen om in grote tegels te werken met zo min mogelijk naden. Dit is goed te zien op zowel het eiland als op de wand waarin diverse apparatuur en de wijn-klimaatkast zijn verwerkt. Leer laat zich uitstekend verwerken in grote maar ook op kleine oppervlakken. Een mooi voorbeeld hiervan is de geraffineerde toepassing op de laden.

Tundra Chocolat in grote tegels

Deze zijn ook gebruikt op de tussenwand waarin de haard is verwerkt … 

Deze wand brengt u naar de woonkamer waar ook weer dezelfde leersoort en kleur zijn gebruikt maar heel verrassen nu in een ander patroon.

Voor dit geometrische kubus-patroon worden tegels in parallellogrammen gesneden en zo verwerkt dat de donkere kant steeds boven in de kubus zit waardoor een bijna 3-D effect wordt bereikt.

Op deze wand kunt u goed zien dat geen enkel stukje leer hetzelfde is. Leer is en blijft nu eenmaal een natuurlijk materiaal wat juist haar unieke karakter zo prachtig weergeeft.

Met dank aan vakspecialist Alphenberg

Voor meer informatie over Alphenberg, klik hier

Of bezoek de fraaie showroom in Waalwijk op afspraak: Grotestraat 180.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief