Home » Licht, kleur en sfeer in prachtig gelegen villa

Licht, kleur en sfeer in prachtig gelegen villa

Door Veerle van Heertum

Een dikke tien jaar geleden richtte Maaike de woning al tot tevredenheid van de opdrachtgevers op stijlvolle wijze in en ook nu mocht de ervaren vakvrouw het echtpaar verblijden met een bijzonder interieur. Om tegemoet te komen aan de wens om van de keuken het middelpunt van de woning te maken, ontwierp Maaike een imposante maatwerkkeuken, die uitnodigt om met het gezin in te verblijven. Het verouderde messing combineert op indrukwekkende wijze met het blad van natuursteen en het hout op de kastenwand. De sierlijke stoelen en bijzondere verlichting vervolmaken de prachtige setting.

Royaal uitzicht

In de leefruimtes op de begane grond creëerde Maaike diverse zitjes. Daar kunnen de opdrachtgevers in alle rust een goed boek lezen of gezellig samen met familie en vrienden genieten van heerlijke momenten. Bijvoorbeeld in de sfeervolle living of aan de eettafel, die – net als de groene loungebank bij de haardpartij – royaal zicht biedt op de natuurrijke omgeving. De maatwerkhaard is bekleed met kleine stukjes natuursteen en combineert fraai met de uitstraling van het grasbehang dat op de muur is toegepast.

Verlichting als sfeerverhoger

Ook in de gameroom/bar zien we bijzonder grasbehang terug en verrijkte Maaike de wand achter de bar met verouderde spiegeltegels die in een eerder leven een metrostelsel sierden. Deze bijzondere wand zorgt door het materiaalgebruik voor extra diepte in de ruimte. In de relaxruimte, maar zeker ook in leefgedeeltes zorgt de kunstzinnige en sierlijke verlichting voor extra sfeer en beleving. ‘’Mijn signatuur is te herkennen aan de sfeer en warmte die ik in een ruimte breng”, aldus de internationaal opererende interieurontwerpster, die wordt getypeerd als creatief, warm, integer en gedreven en die met een groot oog voor detail droominterieurs verwezenlijkt. Zoals in deze oogstrelende woning in de duinen.

Fotografie: Denise Zwijnen

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief