Home » Licht, ruimte en beleving

Licht, ruimte en beleving

Gwen Hoopman

Door Veerle van Heertum

De charmante Haarlemse stadswoning onderging in opdracht van Studio Strack een grondige renovatie en werd door interieurarchitecte Gwen Hoopman en de deelnemende toppartijen gemetamorfoseerd tot een kwalitatief hoogwaardige, hedendaagse en oogstrelende droomwoning. Het interieur ademt licht, ruimte, warmte en beleving en verhoogt de kwaliteit van leven van de bewoners.

Al bij binnenkomst valt het lichte karakter van de woning op. De hoge, dubbele deurpartij richting het leefgedeelte is voorzien van veel glas, waardoor de entree van de stadswoning ruimschoots wordt verwarmd door de natuurlijke lichtinval. De stijlvolle vloer van eikenhout – gelegd in een Hongaarse punt-patroon – draagt bij aan het prettige karakter en vormt ook de stijlvolle basis van de leefruimtes op de begane grond. Aan de straatzijde situeerde Gwen de living, waarin luxe (maatwerk)meubilair voor een comfortabele setting zorgt. De organische vormen van de armaturen geven de ruimte verfijning en speelsheid.

Luxe en natuurlijke materialen

Tussen de living en de leefkeuken ontwierp Gwen een bijzondere doorkijkhaard, die voor geborgenheid in beide ruimtes zorgt, maar tevens een grote rol speelt in het open en lichte karakter van de woning. De riante harmonicapui – in zijn geheel te openen – zorgt immers dat ook dit gedeelte van de charmante woning baadt in het natuurlijke licht. Luxe en natuurlijke materialen zoals notenhout en keramiek geven de maatwerkkeuken een warm en uitnodigend karakter. Net als in de living zorgen ronde vormen – te zien in de stoelen en de verlichting – voor een prettige zachtheid in het totaalbeeld.

Badkamer als eyecatcher 

De eyecatcher op de eerste verdieping is de luxe badkamer, waarin grote wandtegels van Porcelanosa, het losstaande bad en het custom made wasmeubel op perfecte wijze samensmelten. Het in de horizontale nis en op het wasmeubel toegepaste hout zorgt voor extra warmte in de ruimte en legt een stijlvolle link met het hout in de maatwerkkeuken. De uitnodigende slaapkamer van de bewoners completeert de woning en ook hier genieten ze van een heerlijke verbinding met buiten.

Gwen Hoopman startte in 2013 haar eigen full service interieurontwerpbureau. De interieurarchitecte deed ruime ervaring op bij het gerenommeerde bureau HIP Studio en werkt thans op regelmatige basis voor Porcelanosa Projecten. Gwen is mede bekend van het televisieprogramma Eigen Huis en Tuin, waarbij haar expertise werd ingezet om uitdagende ruimtes om te zetten naar een fi jn thuis. Ze werkt met veel enthousiasme en toewijding en vertaalt de individuele wensen van opdrachtgevers naar een warm, verrassend en sfeervol ontwerp. Gwen ontwikkelt concepten, ontwerpt complete interieurs – zowel commercieel als residentieel – en begeleidt haar projecten van a tot z, zodat kwalitatief hoogstaande droomresultaten ontstaan.

Fotografie: Mart Goossens – Flare Department

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Gwen Hoopman Architectural Design | Ton Scholten tegels & sanitair | Porcelanosa | Vloer Het Zelf

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief