Home » Licht, ruimte én maatwerk

Licht, ruimte én maatwerk

Door Nicole Zaaijer

Studio Jan des Bouvrie is al tientallen jaren een begrip in Nederland en buitenland op het gebied van architectuur, interieurdesign en productdesign. Vanuit de prachtig gelegen studio in Het Arsenaal in Naarden-Vesting verrijken Monique des Bouvrie en haar creatieve team de levens van hun opdrachtgevers met oogstrelende, verrassende en vooral persoonlijke woningen. Geheel in de visie van de helaas overleden Jan des Bouvrie vormen in de projecten van Studio des Bouvrie architectuur, interieur, meubels en styling één prachtig geheel. Na zijn overlijden zette Monique hun levenswerk met liefde en passie voort.

Haar inspiratie haalt ze uit de manier waarop mensen leven, reizen en zich kleden. Haar kenmerkende stijl is te vatten in een geslaagde mix van ambachtelijk vervaardigde objecten, hedendaagse kunst en eclectisch design. “Maar elk interieur vertelt het unieke verhaal van de opdrachtgevers. En dat maakt dit vak ook zo leuk. Steeds weer ontwerp je op basis van de wensen en de leefwijze van de opdrachtgevers nieuwe woondromen. Dat verveelt nooit”, aldus de creatieve vakvrouw, die zich gelukkig prijst met haar team van creatieve vakmensen. “Samen kunnen wij alles aan.”

 “Dag en nacht ben ik met mijn werk bezig. De passie voor dit vak drijft me om te blijven doorgaan, om steeds weer nieuwe dingen te ontdekken en toe te passen in onze interieurs. Ik heb constant nieuwe uitdagingen nodig; ik ben dan ook een Ram. Een echte powervrouw? Dat is wat ik vaak van anderen hoor. Maar ik ben vooral Monique, die prachtige, onderscheidende en persoonlijke droominterieurs wil ontwerpen.”

In een oude school in het hartje van Amsterdam creëerde Studio Jan des Bouvrie, geheel naar wens van de opdrachtgevers, een gezellig familiehuis met een bijzondere touch. Een woning waarin geleefd mag worden en waarin een fraaie balans tussen comfort en esthetiek zicht- en voelbaar is. De grote bank en de loveseat in de living vormen samen met de op maat ontworpen eettafel van formaat het hart van de woning. Hier komt het hele gezin samen, wordt de dag doorgenomen, wordt gelachen, gegeten en op het leven geproost met vrienden en familie. Monique des Bouvrie en haar team waren verantwoordelijk voor de totstandkoming van het droominterieur, dat is gecreëerd op basis van creativiteit, jarenlange ervaring, liefde voor ambachtelijk maatwerk, kunst en een groot oog voor detail.

Tijdens de kennismaking met het hoofdstedelijke pand, raakte het creatieve team van Studio Jan des Bouvrie onder de indruk van de hoogte van de ruimtes, de grote raampartijen en de royale lichtinval. Licht en ruimte vormen dan ook de kern van het bijzondere ontwerp van het interieur. Rijke en warme materialen als hout, verschillende metaalsoorten, marmer en diverse soorten wandbekleding en stoffen met diverse structuren en patronen geven beleving aan het beklijvende totaalplaatje, waarin ook de toegepaste kunst een grote rol speelt. Hedendaagse kunst én oud-Hollandse elementen maken het interieur spannend en persoonlijk.

Speciaal voor de opdrachtgevers ontwierp Studio Jan des Bouvrie onder meer het met bladgoud beklede hemelbed, de marmeren salontafel, de genoemde eettafel: de catwalktable en de traploper op maat. Stuk voor stuk eyecatchers die zijn vervaardigd door vakmensen en die het woongenot van de opdrachtgevers vergroten. Zelf omschrijven ze hun nieuwe woning als prachtig, spannend, leefbaar en comfortabel en roemen ze het werk van Studio Jan des Bouvrie. “Er is naar ons geluisterd. Zelfs naar wat wij niet vertelden. Over wie wij zijn, hoe wij leven en wat wij belangrijk vinden. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen.”

Studio Jan des Bouvries

Kooltjesbuurt 1 | 1411 RZ Naarden | Tel: 035-6941144

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief