Home » Licht, ruimtelijk en verfijnd

Licht, ruimtelijk en verfijnd

Jolanda Knook

Door marketing

Met een bosrand als natuurlijke omkadering genieten de bewoners van de door Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten ontworpen nieuwbouwvilla van de rust, de omgeving én de prachtige uitstraling van hun woondroom, waarvan designer Jolanda Knook het interieur voor haar rekening nam. Een sfeervol en tijdloos totaalbeeld, waarin licht, ruimte en verfijning de prettige boventoon voeren. Ingetogen luxe met een warme toets.  

woonkamer
eetkamer

Tijdens de bouw van ons nieuwe huis kwamen we voor zo veel keuzes te staan dat het fijn was om met iemand samen te werken met verstand van interieurontwerp. Wat zijn je woonwensen en hoe vertaal je die naar een comfortabele inrichting? Welke materialen ga je gebruiken en hoe zorg je ervoor dat het één geheel wordt? Jolanda hielp ons op weg met een plan en maakte ons wegwijs in de mogelijkheden. Met het 3Dontwerp kregen we een eerste gevoel van hoe het kon worden. Het moodboard was een schot in de roos”, aldus de opdrachtgeefster.  

eetkamer

Sfeer en rust  

Ze vervolgt: “We konden bij referenties terecht om ter plekke een gevoel te krijgen bij het maken van belangrijke keuzes, zoals die voor de vloer. Jolanda stelde een gietvloer voor. Dat was iets wat ik in eerste instantie een spannende keuze vond. Maakt zo’n moderne vloer in zo’n modern huis het totaalbeeld niet te kil? Hoe klinkt zo’n vloer? Door het ergens anders te zien en te ervaren, was ik meteen overtuigd. We kozen uiteindelijk voor een iets warmere tint dan het veel gekozen grijs en combineerden dat met een houten wand in een warme kleur die van voor tot achter in het huis loopt. Een eyecatcher die veel sfeer brengt en tegelijkertijd rust geeft.” 

keuken

Prettig spel tussen materialen  

In het genoemde maatwerkobject – uitgevoerd in walnotenhout – verwerkte Jolanda onder meer kastruimte en de onzichtbare deuren richting de bijkeuken en de kantoorruimte. Ook doet de eyecatcher dienst als kastenwand in de sfeervolle keuken, die door de vide en de grote glaspartijen baadt in het natuurlijke licht en van waaruit de bewoners genieten van een prachtig zicht op de omgeving. In de ruimte speelt het walnotenhout een prettig spel met het witte kookeiland en het oogstrelende marmer op de achterwand bij het kookgedeelte. De bijzondere lamp boven de eettafel en de maatwerkhaard completeren de beklijvende leefruimte. In de sfeervolle living paste Jolanda geheel naar wens van de opdrachtgevers een kleurrijk kleurenpalet toe en vormt het gouden behang een fraaie eyecatcher. Ook in deze ruimte zorgt een maatwerkhaard voor extra sfeer en warmte.   

slaapkamer

Droomproject  

Op de eerste verdieping ontwierp Jolanda onder meer de sfeervolle slaapkamer van de opdrachtgevers en de oogstrelende badkamer. In het slaapvertrek koos de designer voor een donkere houten kastenwand en een sfeervol behang achter het bed. Ook hier is de connectie met de natuurlijke omgeving groot. Iets wat ook zeker geldt voor de badkamer, waar het vrijstaande bad onderdeel lijkt uit te maken van het bos. “Jolanda is een prettige sparringpartner met een groot inlevingsvermogen en een fijn gevoel voor materialen en sfeer. Samen met haar en de diverse partijen die hebben meegewerkt is het gelukt om ons droomproject te realiseren”, aldus de gelukkige bewoners.  

 

badkamer

Tekst: Sander Lemmens  

Fotografie: Frank Popelaars

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Jolanda Knook Interieurontwerp | Dutch Walltextile Company | Quooker

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief