Home » Licht, rust en balans

Licht, rust en balans

BABBET creëert persoonlijk droominterieur

Door Excellent admin

“We vertalen de wensen en ideeën van onze opdrachtgevers naar een passend en heel persoonlijk interieur. In onze ontwerpen passen we mooie natuurlijke materialen zoals hout, wol, linnen, leer en natuursteen toe, maar ook planten. Deze materialen hebben allemaal een uniek karakter en worden met de tijd alleen maar mooier”, aldus Babbet Duijkers. De oprichtster en eigenaresse van BABBET. vervolgt: “Wij combineren natuurlijke luxe met tijdloos design en oog voor detail, waarbij de persoonlijkheid van onze opdrachtgevers altijd zicht- en voelbaar is.” Exclusief voor EXCELLENT Magazine opent ze de deur van een moderne nieuwbouwvilla in het Gooi. 

Al voor de bouw van de fraai gelegen woning werd de bevlogen interieurdesigner bij het project betrokken, waardoor ze haar creatieve visie op het ontwerp van de architect kon delen met de architect, de bouwbegeleider en de opdrachtgevers. “Zonder daarbij op de stoel van de architect te gaan zitten”, verduidelijkt ze. “Een plus een moet dan echt drie worden. We hebben samen het totaalbeeld naar een nog hoger niveau weten te tillen. In die fase dacht ik mee over de indeling van de woning en de draairichting van de ramen, en stelde ik voor om de kleur van de kozijnen naar de huidige kleur aan te passen. Ook maakte ik die in fase een verlichtingsplan op maat. Samen hebben we zo echt de woondroom van de opdrachtgevers weten te realiseren.” 

Terugkerende materialen  

“Ze wensten een tijdloos, sfeervol, toekomstbestendig, licht en rustig interieur, dat in balans is en waarin de belangrijkste leefruimtes op de begane grond met elkaar in verbinding staan”, geeft Babbet aan. Dat ze met een tien met een griffel voor haar opdracht is geslaagd, kunnen we al snel na binnenkomst vaststellen. De riante entree baadt in het licht, de maatwerktrap is van grote schoonheid en via de metershoge stalen deur hebben we vrij zicht op de achtergelegen ruimtes. “Het blanke eikenhout van de trap zie je terug op de eettafel en het gerookte eiken van de garderobekast onder de trap pasten we toe in – onder meer – de keuken en in de maatwerkkast in de living. Het staal van de deur is hetzelfde als het staal van de kozijnen. Door materialen en kleuren op verschillende plekken in een woning terug te laten komen, ontstaat de gewenste rust en balans.” 

Kwartsiet als blikvanger  

In de luxe en uitnodigende maatwerkkeuken vormt het fabelachtig mooie kwartsiet op het eiland en in de achterwand een ware blikvanger. Het exclusieve materiaal, dat Babbet samen met de opdrachtgevers bij de leverancier uitzocht, verleent het toch al zo prachtige ontwerp extra warmte, luxe en klasse. Achter de keuken creëerde Babbet het privédomein van de bewoners. Omgeven door grote glaspartijen slapen, kleden, ontspannen en baden ze in een comfortabele en uiterst sfeervolle setting. Een verdieping hoger zijn de slaap- en badkamers voor de gasten gesitueerd en vormt de rijk ingerichte poolkamer een plek voor extra vermaak en ontspanning.  

 

Mooie woorden  

Gevraagd naar het mooiste compliment dat de opdrachtgevers haar gaven, leest Babbet een persoonlijk aan haar gerichte tekst voor: ‘Hallo Babette, wat zijn wij ontzettend blij met jou geweest, en dat zijn we nog steeds. Zonder jou hadden we het niet zo voor elkaar gekregen. We zijn zeer blij met de kleurstelling die je ons hebt gegeven. We krijgen zo veel complimenten, ook over het interieur dat je voor ons bedacht hebt. Je gaf ons ook snel het vertrouwen dat het goed zou komen, ook al twijfelden we weleens. Waar je ook sterk in bent, was de samenwerking met de aannemer, architect en bouwbegeleider. Meid, je bent voor ons een geweldige ontwerper geweest en het is jammer voor ons dat ons huis bijna klaar is, want we zijn ook van je gaan houden.’ Mooie woorden, waarop Babbet uiteraard trots is. “Als je zoiets leest, word je natuurlijk ontzettend blij. Hier doe je het voor als interieurontwerper.” 

Fotografie: Daan Blankestijn, Contique

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

BABBET. | Van den Bosch Verlichting | De Eerste Kamer | Altivello

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief