Ontdek de stad van de liefde

Ontdek de stad van de liefde

Parijs. Stad van de liefde. Van cultuur en architectuur. Van heerlijk eten en drinken. Van statige lanen en kronkelende steegjes. Zo dichtbij gelegen, maar veel te weinig bezocht. EXCELLENT proost in de wereldstad op het leven, de liefde en de heerlijke stad die Parijs is.

Enkele steden op onze wereldbol hebben een magische klank en zorgen binnen een seconde voor een bepaald gevoel in je lichaam. New York, Londen, Rome en natuurlijk Parijs. Wereldsteden waar je geweest moet zijn. Om te eten en te drinken. Om te genieten van het leven. Om te verdwalen. Een stad waarvan je denkt: hier ga ik nooit meer weg.

Stad van bezienswaardigheden

De lijst met de bekende Parijse bezienswaardigheden is lang. De Champs-Élysées, de mooiste laan ter wereld. De Sacré-Cœur, de fraaie basiliek op de heuvel en in de geroemde wijk Montmartre. Het Louvre, de Arc de Triomphe, de Notre-Dame. En natuurlijk de Eiffeltoren. Eén van de meest beroemde gebouwen ter wereld en symbool van de stad. De imposante toren waakt als het ware over de stad. Een baken van rust in het toch al hectische leven. Stuk voor stuk zijn ze het bezoeken meer dan waard. Alleen kost het zoveel tijd om ze allemaal te bezoeken. Onze tip? Bezoek Parijs meerdere keren en maak per bezoek een selectie. Want Parijs is zoveel meer! Geloof ons, de stad is het waard.

 Betaalbare parels

Go where locals go. Een zeer simpele, maar ook een zeer belangrijke tip als je in een vreemde stad bent. Vermijd de toeristische – en daarmee vaak dure en matige – restaurants en bars en neem eens een zijstraatje. Ontdek de stad en stuit op betaalbare parels waar de bewoners van de stad hun rustmoment vinden. Grote voordeel van de stad Parijs is dat je in elke straat en op elk hoekje wel een leuke koffiebar of gezellig café vindt. Begin er de dag zoals elke Parijzenaar: met een goede kop koffie. Ontbijt je niet in je hotel? Bezoek dan een bakker in de buurt en geniet van een baguette en natuurlijk een croissant. Schijnt de zon? Neem je ontbijt mee en neem plaats in één van de vele prachtige parken die de stad rijk is en aanschouw hoe Parijs ontwaakt.

De Seine

De rivier de Seine is een zeer bepalend en belangrijk onderdeel van Parijs. De rivier doorkruist de stad, de vele bruggetjes over het water dragen bij aan de sfeer en langs de oevers is het heerlijk toeven. Op Ile de la Cité, het befaamde eiland middenin de Seine, ontstond in feite de prachtige wereldstad Parijs. Op het eiland waanden de bewoners zich veilig voor vijandige bezoekers. De Seine was immers hun natuurlijke beschermheer. Het belang van de rivier in de geschiedenis van de stad wordt duidelijk als we het stadswapen bekijken. Niet alleen de boot, maar ook de spreuk ‘Fluctuat nec mergitur’ (vrij vertaald: Het wordt heen en weer gegooid door de golven, maar zal niet zinken) spreekt boekdelen. Natuurlijk, een rondvaartboot over de Seine is een erg toeristisch tafereel, maar in de avonduren kent het met de vele lichtjes langs de rivier een zeer romantisch karakter.

Diversiteit

De stad Parijs kent meer dan achtduizend restaurants, bistro’s en andere eetgelegenheden. Van sterrenniveau tot een snelle hap. Waar de stad jarenlang bekend stond om de veel te dure restaurants en de arrogante service, roemen de kenners van de horeca in het algemeen een opmerkelijke verandering. Minder pretenties en een vriendelijke en losse benadering van de gasten. Geen ingewikkelde en uitgebreide gerechten meer, maar eerlijke gerechten voor eerlijke prijzen. Wat te denken van de foodtrucks die ook in Parijs voet aan de grond hebben gekregen? Enkele jaren geleden ondenkbaar in de gastronomische hoofdstad van de wereld en thans geaccepteerd en populair. Van crêpes met Nutella tot een smakelijke hamburger to go. Ook opvallend zijn de vele wijnbars waar je onder het genot van kleine gerechten kunt genieten van de meest heerlijke wijnen. Het aanbod om te genieten is enorm en maakt deze stad zo geliefd en beroemd.

Het is duidelijk. Parijs is een stad die je moet ontdekken. Een openluchttheater met prachtige gebouwen, heerlijk eten en verrassende steegjes met prachtige winkels. Een sfeervolle stad die je omarmt en meevoert. Een stad waar je verblijf een feest is. Een andere wereld en zo dicht bij huis.

EXCELLENT | magazine