APPEL-PEER CRUMBLE TAART MET KARAMEL

APPEL-PEER CRUMBLE TAART MET KARAMEL

Zin in een heerlijke taart?

Men neme:

  • 1 ei
  • 280 g boter (op kamertemperatuur)
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 g tarwebloem
  • 250 g kristalsuiker
  • 2,5 appels
  • 2,5 peren
  • 2,5 tl kaneel
  • 100 g fudgeblokjes
  • 1 el melk

Deze taart is niet ingewikkeld, maar oh zo lekker. We vullen hem met appel en peer, net even iets anders en helemaal in het seizoen! Daarnaast bevat deze herfstige sinner zoals het hoort lekker veel kaneel, suiker en karamel. Het deeg voor de bodem en de crumble zijn bijna hetzelfde, super makkelijk dus. Ben je gek op recepten met een kruimellaag? Misschien is onze appel-kaneel trifle dan ook wat voor jou. Laten we snel beginnen!

En zo doe je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Klop het ei los.
  • Snijd 160 gram boter in stukjes en voeg dit samen met het zelfrijzend bakmeel, de witte basterdsuiker, een snuf zout, de vanillesuiker en het losgeklopte ei in een kom.
  • Kneed de ingrediënten tot een stevig deeg (je mag geen stukjes boter meer zien).
  • Rol het deeg uit en bedek de bodem en de randen van de springvorm hiermee. Zet 30 minuten in de koelkast om te rusten.
  • Doe de tarwebloem, 100 gram kristalsuiker en de rest van de boter in een kom en kneed dit totdat er een crumble ontstaat. Zet dit ook 30 minuten in de koelkast om te rusten.
  • Schil de appels en peren, verwijder de klokhuizen en snijd de rest in stukjes. Doe deze samen met de rest van het kristalsuiker en de kaneel in een kom en meng goed door.
  • Verdeel dit over de bodem van de taart en verdeel daar de crumble over.
  • Zet de taart 70 minuten in de oven en bak goudbruin.
  • Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen.
  • Smelt de fudgeblokjes samen met de melk al roerende in een pannetje totdat er een gladde saus ontstaat.
  • Drizzle de karamel over de taart.

Geniet van je herfstige crumble taart!

Bewaartip: Afgedekt in de koelkast is de taart 2 dagen houdbaar. Als je hem dan nog even in de oven opwarmt is hij extra lekker!

EXCELLENT | magazine