¡Bocadillo de tinta de calamares!

¡Bocadillo de tinta de calamares!

Inktvisinktburger met inktvisringen

6 burgers

– Inktvisinktbroodjes – 3 zakjes inktvisinkt à 4 g 125 ml lauw water 1 el olijfolie 7g droge gist 1 tl zout 250 g bloem sesamzaad

– Limoenmayonaise – paar druppels limoensap 150 g mayonaise

– Inktvisringen – 500 g diepvriesinktvisringen zout 75 g bloem 250 ml olijfolie

– Gebakken uienringen – 1 ui 120 g bloem 1 tl droge gist 1⁄4 tl zout 1 tl pimentón 150 ml ijskoud water olijfolie

Verdun de inktvisinkt met het water en de olijfolie. Voeg eerst de gist en dan het zout toe. Doe er beetje bij beetje de bloem bij en kneed een paar min. tot een soepel deeg. Laat 1-2 uur rijzen op een warme en droge plek totdat het deeg in volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kneed het deeg een paar min. om de lucht eruit te halen. Vorm 6 bolletjes van het deeg en maak de bovenkant vochtig met een beetje water. Strooi er wat sesamzaad over. Bak de broodjes in ca. 15 min. in de oven gaar.

Meng een paar druppels limoensap naar smaak door de mayonaise. Als je de limoenmayonaise helemaal zelf wilt maken, zie het recept op p. 72).

Ontdooi de inktvisringen en bestrooi met een snuf zout. Doe de bloem in een plastic zak en doe de inktvisringen erbij. Schud de zak totdat de inktvisringen met een laagje bloem bedekt zijn. Doe ze in een vergiet en schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olijfolie in een diepe pan met dikke bodem en bak de inktvisringen in ca. 5 min. gaar en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Beleg de broodjes met de limoenmayonaise en de inktvisringen.

Serveertip: lekker met veldsla.
Spaans bier of een frisse rueda.

EET SMAKELIJK!

EXCELLENT | MAGAZINE