De magie van Lapland

De magie van Lapland

Sprookjeslandschap

De magie van Lapland – een regio die zich uitstrekt over Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland – ontdekt u het best in de winter wanneer de rivieren en meren bevroren zijn en een dik pak sneeuw de omgeving tot een sprookjeslandschap heeft herschapen.

Dagelijkse excursies

Voor de lezers van Excellent hebben we een aantal mooie programma’s in Fins Lapland. U maakt dagelijks excursies en ervaart de typische Lapse activiteiten.. Het aanbod aan activiteiten is zeer ruim. Het best ervaar je de natuurlijke schoonheid van Lapland aan het stuur van een sneeuwscooter. Geduld, stilte en een dosis geluk zijn belangrijke factoren die uw succes bij het ijsvissen bepalen. In Lapland leven er meer rendieren dan mensen. Tijdens een bezoek aan de rendierboerderij krijgt u de mogelijkheid om een kort ritje met een rendierslee te maken.

Tocht met Husky’s

Voor velen is een tocht met de huskys  het absolute hoogtepunt. Dit kan voor een half uurtje in combinatie met een sneeuwscootersafari of als volwaardige activiteit van een halve of volle dag. Voor de echte liefhebbers zijn ook meerdaagse tochten mogelijk waarbij u van cabin (blokhut) naar cabin trekt.

IJskarten

Bent u liefhebber van gemotoriseerde activiteiten? Boek dan zeker een wedstrijdje ijskarten. Vanaf 4 personen kan dit ook al op prive basis. Ga zeker eens op zoek naar het noorderlicht of Aurora Borealis! Dit kan per sneeuwscooter tijdens een avondsafari of tijdens een wandeling met sneeuwschoenen.

Sampo ijsbreker

Een indrukwekkende excursie in de tocht met de Sampo ijsbreker. Deze excursie kunt u ondernemen vanuit Kemi of vanuit Rovaniemi. Tijdens de ijsbrekercruise krijgt u de mogelijkheid om een duik te nemen in het ijskoude water van de Botnische Zee. Uiteraard krijgt u hiervoor een waterdicht thermisch pak.

Wilt u de magie van Lapland beleven. Neem dan contact op met onze Luxury travel consultant Monique de Vos van http://www.departures.nl of bel haar op 06-29000544

EXCELLENT | magazine