Interior Design van megajacht

Interior Design van megajacht

Het door Feadship gebouwde en bijna veertig meter lange megajacht wisselde in 2015 van eigenaar. De nieuwe eigenaar van het jacht had de wens om de wens om zijn aanwinst een nieuwe hedendaagse look te geven. Versteegh-Design werd gevraagd voor het ontwerp van deze metamorfose. Het resultaat? Lady India is de trotse koningin van het water.

_77A0367_pe

Versteegh Design

“Omdat ik al een eerdere woning van de opdrachtgever in Nederland heb mogen doen, kende ik het gezin al langer. Naast de genoemde woning heb ik later ook hun Beach House in Monaco voor mijn rekening mogen nemen en opeens kreeg ik de vraag of ik deze boot zou willen doen. Of dit een andere benadering vereist? In mijn ogen niet. Voor mij is een ontwerp een ontwerp. Ik probeer steeds de essentie van het gevoel of de uitstraling van het product of interieur te omvatten en te begrijpen. Daarna selecteer ik producten en materialen die er samen een passend geheel van maken”, aldus Stephen Versteegh, directeur van Versteegh-Design.

Versteegh Design

Metropolitan lifestyle

“Bij het vernieuwen van het interieur was het zaak zeer slim te werk te gaan om de bestaande vakmanschap en kwaliteit in het schip te bewaken. Feadship geldt echt als de Rolls Royce onder de jachten. De afwerking van de gebruikte materialen, de hoogwaardige kasten en de belijning van het jacht; dat is echt pure klasse. Een mooie uitdaging om de ‘grand lady’ weer up-to-date te maken voor de 21ste eeuw, zonder dat ze haar huidige klasse verliest. De kunst was om de uitstraling van het schip niet radicaal 180 graden om te gooien, maar door haar bestaande elementen en door de toevoeging van enkele nieuwe elementen, de koers aan te passen. Aan de andere kant; het interieur van het schip was ooit gebouwd in een oosters thema; grove harde tapijten, meubelen gemaakt van bamboe, deuren ingelegd met bamboe hout en alle kasten gemaakt van rood kersenhout. Een interieur dat niet in de smaak viel bij de nieuwe eigenaar. De nieuwe stijl voor het interieur is een hotelsfeer, luxe met rijke materialen, ‘het metropolitan lifestyle’-gevoel. Daarnaast heeft de nieuwe eigenaar een andere levensstijl dan de oudere vorige eigenaar. Het schip zal bestand moeten zijn tegen natte kinderen en honden. Ook zal het schip elk weekend moeten dienen als platform van luxe, comfort, intens genieten en zelfs een feest op het dek.”

Meer van Stephen Versteegh hotel spa design ‘de Draak’