Kunsthuys met Maarten”Toshy” Walraven

Kunsthuys met Maarten”Toshy” Walraven

Als kind was Maarten (Breda, 1970) al een getalenteerd tekenaar en
geïnteresseerd in kunst.
Dit werd in zijn jeugd door het gezin gestimuleerd met vele bezoeken aan musea in Parijs en Amsterdam.

Iconen

In deze periode raakte Maarten ‘Toshy’ Walraven geïnspireerd door iconen als Erwin Olaf, Keith Haring, Jeff Koons en Roy Lichtenstein. Uiteindelijk waren de jaren tachtig bepalend voor de latere stijl van zijn werk. Toshy maakte de opkomst van de dance cultuur van dichtbij mee en absorbeerde de bijbehorende sexy visuals, graphics en animaties. Videoclips van popiconen als Michael Jackson, Madonna, Prince en Depeche Mode zorgden voor een sterk geloof in het etaleren van zijn creativiteit aan de wereld.

Graffiti-skills

Toshy was 16 jaar toen hij zijn eerste publiekelijke bekendheid kreeg door interviews met radio en krant. Na het afronden van een creatieve opleiding is Toshy uiteindelijk zijn eigen reclamebureau gestart. Vanaf 2012 combineert hij zijn graffiti-skills met persoonlijke achtergronden, typografie en fotografie.

Originele kunstwerken

Toshy vertelt met zijn kunstwerken een persoonlijk verhaal. Opvallende hoogtepunten, uitspraken en feiten in het leven van bekende, maar ook minder bekende mensen worden in een gemengde techniek uitgewerkt tot herkenbare, originele kunstwerken. Met zijn portretten, odes als het ware, wil hij de wereld meer laten zien dan alleen de buitenkant van de persoon. De wereld tonen dat mensen bijzonder zijn en aandacht verdienen is wat hem inspireert en aanspoort. Toshy ziet de wereld als zijn podium en zijn kunst als onbegrensd communicatiemiddel. Hij signeert ieder werk dan ook met zijn lijfspreuk: The world is your stage.

Kunsthuys

EXCELLENT | magazine