The Fat Angel

The Fat Angel

Warm. Werelds. Luxueus. Extravagant. On-Eindhovens. On-Nederlands. Verrassende rebel

Anders dan anders. Restaurant The Fat Angel prikkelt en daagt uit. Met een rijk en vernieuwend interieur, een rebelse naam en met een meer dan verrassende kaart. “The Fat Angel gelooft niet in gewoontjes. We zien buitensporigheid juist als een deugd, want wie heeft ooit bedacht dat gulzigheid een zonde is?”

Totaalbeleving

“Uit eten is in mijn ogen een totaalbeleving. Sfeer, een excellente service, je als gast welkom voelen, verrassingen en heerlijk eten en drinken. Een complete avond uit. Toen ik pas in Nederland woonde, verbaasde ik me over de wijze waarop gasten werden verzorgd en bediend in de horecazaken. Dat is in Portugal echt anders. Service, een klik. Chemistry tussen gast en ober.

Rijke en natuurlijke materialen

Het interieurontwerp en de inrichting komen geheel van de hand van de creatieve Pedro Ferrão. Zijn voorliefde voor rijke en natuurlijke materialen, oog voor detail en beleving en een hang naar de extravagant chique sfeer uit de jaren’70 smelten samen in het interieur van The Fat Angel. De zwarte betonvloer ademt stijl en warmte en vormt een mooi contrast met het in een golvende vorm aangebrachte houten plafond.

Open keuken en luxe nachtclub

Wat direct opvalt is de geheel open en in het midden gelegen keuken. Een gedurfde maar bewuste keuze. Op deze manier staan we volledig in contact met de gasten. we voelen de vibes in de zaak. Proeven de sfeer en zien de mensen genieten.  Aan de linkerkant van de entree zijn enkele tafels gesitueerd en is er ruimte voor een luxe en gezellig bargedeelte waar de wand met schillen van kokosnoten voor de natuurlijke en verrassende touch zorgen. Relaxte fauteuils en een rijke aankleding geven de ruimte de sfeer van een chique nachtclub. Rechts van de entree zijn de overige tafels van het restaurant gelegen. De kleuren wijnrood, blauw en okergeel bepalen samen met de zwarte vloer het kleurenpallet van The Fat Angel. Aan de straatkant gelegen gedeelte van het restaurant zijn de ronde banken rondom de tafels en de hoge zitbank tegen de zijwand. “Niet alleen bevorder je zo het onderlinge contact tussen de gasten, ook creëren we zo die relaxte sfeer die bij ons past.”

EXCELLENT | magazine