David Christiaan – Galerie Bonnard

David Christiaan – Galerie Bonnard

Een jaar na onze opening presenteren wij vanaf 20 September 2018 kunstenaar David Christiaan. Ondanks zijn jonge jaren is hij een kunstenaar die ook internationaal al een woordje meespreekt. Met zijn 31 jaar is David Christiaan dan ook met recht een jong en aanstormend talent te noemen.

Als liefhebbers van kunst volgen we hem inmiddels enkele  jaren. Zijn bijzondere opvatting in de kunst viel ons vanaf zijn start al op. Hoe, waarom en wanneer kunnen we niet meer precies terughalen. ‘RIJK’, zijn eerste expositie buiten de stad Groningen, hebben we met veel genoegen bekeken. David Christiaan liet ons niet meer los, steeds weer kwamen we zijn werk tegen, en verraste de kunstenaar ons. Precies dat is wat hij ook graag wil. Verrassen en ‘andere invalshoeken’ laten zien.


Vanaf de start van onze galerie was het dan ook de wens om met deze kunstenaar een langdurige samenwerking aan te gaan. En dat doen we! We vertegenwoordigen als enige galerie in Nederland, bij Galerie Bonnard, zijn werk. De kunstenaar zelf over het werk wat we van hem kunnen verwachten: ”Ik ben een multidisciplinair kunstenaar. Ik beperk me dus niet tot één medium, zoals olieverf. Ik ben voortdurend op zoek naar het juiste medium bij het juiste idee. Dat maakt kunst boeiend, vind ik.”


Christiaan laat levensvragen en gedachtes terugkomen in zijn werk. Zo is in de galerie een olieverfschilderij te zien wat in eerste instantie een witte marmeren plaat lijkt te zijn. Op de plaat zitten vlinders. Alles wat je ziet is echter door de kunstenaar geschilderd. Bijzonder realistisch, en prachtig verstillend om naar te kijken. Het onderwerp was deze keer niet zozeer een gedachte die met grote ‘levensvragen’ te maken had, wel met een tegenstelling.

De kunstenaar zelf hierover: ”Deze schilderijen zijn niet ontstaan vanuit een concept, maar vanuit een gevoel. Ik vond de tegenstelling van lichte vlinders en het zware marmer interessant. Voor mij is elk kunstwerk een experiment om te zien of ik een ‘WAUW gevoel’ kan creëren. Dat is waar ik naar streef een ‘ tijdloos WAUW gevoel’. Dat maakt kunst voor mij goed.Technisch gezien houd dat in dat het visueel stimulerend en intellectueel inspirerend is.

De kunstenaar is met zijn werk bij ons in de galerie te zien. De formaten en het materiaal zijn een belangrijk onderdeel van het werk, het ‘echt zien’ daarom een aanrader!

Galerie Bonnard
Berg 9
5671CA NUENEN
galeriebonnard.com

EXCELLENT | Magazine