Genieten bij Hotel de Crillon

Genieten bij Hotel de Crillon

Kostbare renovatie
Na een zeer kostbare verbouwing van 200 miljoen euro en vier jaar verder heropende het wereldberoemde hotel zijn deuren in 2017. Winston Churchill, Charlie Chaplin en Madonna zijn een van de vele beroemdheden die hier zijn geweest. Hotel de Crillon staat bekend om zijn klassieke Franse inrichting en theatrale doch stijlvolle bloemdecoraties

 

Le gouter des ducs
Voor een bezoek aan Crillon is het niet nodig om een kostbare kamer te reserveren. Patissier Pablo Gicquel serveert sinds begin 2018 tussen de middag zijn gouter des ducs in Le jardin d’hiver. De chef die is geboren in het Baskenland en getogen in de Bretagne passeerde grote namen in de patisserie als de onlangs overleden Laurent Jeannin en Julien Alvarez.

Verfijnd
De patisserie is een lust voor het oog en tot in perfectie uitgewerkt. De smaak is zoet, maar niet overheersend. Het driedelige -geheel zoete-  menu met koffie of thee naar keuze bevat smaken als kokos, jasmijn, mango,vanille, peer, chocolade en caramel. Voor een hartige trek is er Le gouter des lords met zijn sandwiches, scones en patisserieën.

Hollandse bloemen
De ruime en lumineuze zaal is met lichte tinten ingericht. Het immense groen-paarse bloemstuk in het midden van de zaal trekt veel aandacht vanbezoekers. De Servische bloemist Djordje Varda verzorgt sinds een aantal jaar de bloemen voor het gehele hotel. Leuk detail om te weten is dat de bloemen uit Nederland komen. Het personeel is evenmin stijlvol aangekleed: het tenue uit handen van designer Hugo Matha is chique, vrouwelijk en gericht op kleine details.

EXCELLENT | Magazine