HUID | Galerie Bonnard

HUID | Galerie Bonnard

Een expositie met 5 kunstenaars: Pieter PanderJantien de BoerRineke EngwerdaMitzy Renooy en beelden van Mieke Heitling.

Huid als titel van een expositie. Niet alleen de huid van mensen of dieren wordt hiermee bedoeld, ook de huid van een beeld of schilderrij. Op de schilderijen worden mensen, landschappen, dieren en allerlei andere onderwerpen weergegeven. De huid van het werk bepaalt in belangrijke mate wat je ziet. Schilderijen van enkele cm’s tot werken van enkele meters, veel kleur of weinig kleur. Alles is te zien in het werk van de vijf kunstenaars die Galerie Bonnard bij elkaar heeft gebracht.

     

De kunstenaars
Uit Friesland is dat Pieter Pander, de kunstenaar wordt over de hele wereld gezien als een ‘Meester van de huidige kunstenaars-generatie’. De jongere kunstschilders Jantien de Boer, Rineke Engwerda en Mitzy Renooy zien hem als een voorbeeld, maar doen inmiddels niet voor de meester onder. Hun werk is te zien in collecties door heel Europa. Beeldhouwster Mieke Heitling uit Drenthe hakt haar beelden uit voornamelijk hout. Daarnaast zijn er een aantal prachtige bronzen beelden van deze kunstenares te zien. Op ontroerende wijze geeft zij haar beelden een huid mee die past bij de voorstelling.

   

Mitzy Renooy uit Soest wordt inmiddels gezien als een belangrijke vertolker van het nieuwe Modern Realisme, werkend vanuit vlakken is zij net als Jantien de Boer gefascineerd door de effecten van licht. De schilderijen van de Groningse Jantien de Boer combineren water en licht. De Hengelose Rineke Engwerda heeft een grote inspiratiebron gevonden in de interactie met de virtuele wereld en ‘het echte bestaan’. Van Hyper realistisch tot Manga achtige strips en computer symbolen weet zij op het doek te combineren tot wonderlijke vertellingen.

De expositie is te zien t/m  zondag 9 december 2018 bij Galerie Bonnard.
Berg 9
5671 CA Nuenen

EXCELLENT | Magazine