Mitzy Renooy – Galerie Bonnard

Mitzy Renooy – Galerie Bonnard

Mitzy Renooy exposeerde al eerder bij Galerie Bonnard ‘nieuwe stijl’. Kort na de openingsexpositie maakte zij indruk met een serie die ging over ‘reflectie’. Haar goed gedresseerde maar toch losse toets laat licht toe op de plaatsen die er toe doen. Hiermee toont zij de essentie van het werk zonder dwingend te zijn.

  

Creëren van licht
Mitzy wekte tijdens de eerdere exposities bij Galerie Bonnard bewondering op vanwege haar mogelijkheid licht en beweging te creëren op een stilstaand en plat vlak. Slechts één toets met ‘licht’ lijkt een schilderij in beweging te zetten.

   

Werken in series
De kunstenares uit Soest werkt graag in series. Zo is zijn er inmiddels series die gaan over Colombia, Cuba, water, beweging en is er een nieuwe serie ‘Winter’. Hiertoe behoren voor het eerst ook landschappen. De series kennen vooralsnog geen einde. Het zijn thema’s die de oud-cameravrouw bij de NOS inspireren en waarbinnen zij steeds weer met nieuwe werken komt. Deze expositie komt de kunstenares met twee nieuwe thema’s, zonder dat ze de oude thema’s overboord heeft gegooid! De nieuwste series van haar hand bestaan uit schaatsende kinderen en uit winterlandschappen, in die landschappen weer de losse toets en bijzondere kleuren. In de schaatstaferelen lijken de geschilderde personen te bewegen.

Collecties wereldwijd
De wijze waarop Mitzy Renooy werkt toont haar kennis over anatomie, kleur en compositie. Het schijnbare gemak waarmee zij haar onderwerpen neer weet te zetten spreekt tot de verbeelding en roept steeds weer de verwondering van de kijker op. Mitzy Renooy haar werk bevindt zich na een vliegende start inmiddels in collecties in heel Nederland, Europa en daarbuiten. Sinds enkele jaren legt zij zich volledig toe op de schilderkunst.

 

Bekijk meer werk van Mitzy Renooy op de site van Galerie Bonnard!

EXCELLENT | Magazine