Muzikale opening expositie Jantien de Boer

Muzikale opening expositie Jantien de Boer

De Groningse kunsthistorica Jantien de Boer besloot na haar studie meteen een nieuwe studie te gaan doen. Niet om weer de geschiedenis van de kunstte gaan bestuderen of beschouwen. Nu om vanuit de traditie van de schilderkunst opgeleid te worden. De vijf-jarige studie aan de Klassieke Academie van Groningen beantwoorde aan de vragen die de kunstenares had hierover. Haar moderne portretten en schilderijen van mensen in hun omgeving zijn klassiek van opbouw en compositie. De kleuren, toets en voorstellingen zijn vernieuwend en fris om naar te kijken. De schilderijen van Jantien de Boer vertellen verhalen. Jantien de Boer zelf over haar werk:

“Schilderkunst is theater. Het is romantiek in zijn puurste vorm. Het gaat er niet om de werkelijkheid te documenteren. De schilder schept juist een totaal nieuwe, eigen wereld. Het is ‘gekunsteld’, geënsceneerd, met als enige doel een ervaring te creëren die ‘binnen komt’. “

Van 11 november t/m 9 december  2018  neemt de kunstenares met nieuw werk deel aan de expositie ‘Huid’, samen met Pieter Pander, Mitzy Renooy, Rineke Engwerda en Mieke Heitling. Op 11 november vindt de muzikale opening plaats vanaf 14.00. Hierbij zullen uiteraard de galerij houders bij zijn, maar ook andere kunstenaars en liefhebbers die bekend.

Galerie Bonnard
Berg 9 te Nuenen

EXCELLENT | Magazine