Provocateur Berlin origineel themahotel

Provocateur Berlin origineel themahotel

Op een kleine afstand van de luxe winkelketens als Louis Vuitton en Prada ligt het sexy hotel Provocateur Berlin. Het hotel kenmerkt zich door de typische Parijse’ stijl uit 1920 en valt  op door zijn rauwe Berlijnse randje. De felle lampen bij de ingang en flashy auto’s doen je vermoeden dat je bent aangekomen bij een hippe club maar helemaal kloppend is dat niet:  welkom bij het themahotel waar alles een beetje door elkaar loopt op een originele manier.

Van ontbijt tot beste barmenu 2019

In het restaurant kun je simpel maar smaakvol ontbijten. Er zijn een aantal kleine ontbijtformules waaruit je kunt kiezen en wat losse ontbijtgerechten zoals Birchermuesli. We gaan voor dat laatste en de formule met avocado, tomaat en koriander op toast vergezeld door een kleine chiapudding met vers fruit,cappuccino en een kraakvers glas grapefruitsap met pulp. S’avonds is er de mogelijkheid om te dineren in het Frans-Chinees georienteerde restaurant Golden Phoenix en het feestje voort te zetten in de zinnenprikkelende bar die overigens de prijs won van het beste barmenu door de Mixology Bar Awards 2019.

Sensuele kamers en suites

De kamers zijn allen ingericht met donkere kleuren, velours, gouden accenten en marmer. De sfeer voelt geheimzinnig, sensueel en chique aan. Het reeds bovengenoemd rauwe randje is o.a te zien aan het tijdschrift Playboy dat op de kamers ligt en aan een condoom in de badkamer. Navraag bij hotelmanager Julia Himburg leert ons dat de hotelgasten vooral creatievelingen zijn die van kunst, mode en design houden. Het publiek wat betreft het restaurant en de bar is jong, hip, creatief en openminded te noemen. Een goede plek voor een afspraak of vergadering als je in de creatieve sector werkt en op zoek bent naar een spannend hotel midden in een Berlijnse woonwijk.

Audi

Het hotel heeft een partnerschap met automerk Audi. Er is een chauffeur aanwezig die je met de rode A7 van en naar het vliegveld kan rijden, maar zo ook naar Berlijn’s beste restaurants kan brengen.De chauffeur weet veel van de (trendy) diningscene en vervangt prima het internet of gids als het op allerlei soorten wereldkeukens aankomt. Mocht je liever zelf door Berlijn willen crossen is er de mogelijkheid om de auto zelf te huren.

Tekst: Marina de Massiac

Hotel Provocateur

EXCELLENT | magazine