Rejane: chique brasserie in een modern jasje

Rejane: chique brasserie in een modern jasje

Niet ver van de grote warenhuizen als Le Printemps en de Galleries Lafayette vind je Brasserie Rejane. Het is onderdeel van het hotel Nolinski, maar heeft een aparte in -en uitgang.

Geval apart

Het interieur voelt cool, creatief, luxe en tegelijkertijd modern aan. Het is een geval apart als je het vergelijkt met brasserieën uit de buurt. Moeilijk lijkt mij te raden wat voor eten ze hier zullen serveren. Hedendaags eten vol kunstmatige toevoegingen en kleurstoffen? Of misschien mooi opgemaakte borden met kleine muizenhapjes?

Verrassend

Welnee, niets is hier van waar. De keuken is juist robuust en klassiek. Finesse vind je wel terug, maar pas aan het einde. Voorgerechten als een terrine van foie gras met Port saus, de oh zo simpele en bekende poireaux vinaigrette en de verse tonijncarpaccio met citrusvruchten vinden gretig aftrek als starter van de drie-gangen lunch.

Suggestie van de dag

Op naar het hoofdgerecht: een enorme entrecot met als sidedish een bakje ratatouille, friet en sla. Het malse stuk vlees laat zich trouwens ook vergezellen door een romige béarnaise. Het is vandaag donderdag dus dat betekent dat de Poulet basque als suggestie van de dag kan worden genomen, en dat laten we ons natuurlijk geen twee keer vertellen in Frankrijk!

Dessert als hoogtepunt!

Finesse at last, daar had ik het net over. Patissier Yann Bryss, die een Meilleur Ouvrier de France titel heeft, is verantwoordelijk voor de desserts. Hoewel we heerlijk hebben gegeten, is het dessert toch wel het hoogtepunt. De kersencheesecake is krokant van onder, luchtig van boven en perfect uitgebalanceerd qua smaak.

Rejaneparis.com
16, Avenue de l’Opéra
75001, Parijs.

Tekst: Marina de Massiac

EXCELLENT | magazine