Svart – eerste energie positieve hotel

Svart – eerste energie positieve hotel

Svart Noorwegen is ’s wereld eerste hotel dat is ontworpen naar het Energy Positive Powerhouse, wat gestationeerd staat boven de poolcirkel.

Het hotel verbruikt 85% minder stroom dan alle andere moderne hotels. Daarbij wekt het genoeg zonne-energie op voor zowel het draaien van het hotel als de benodigde energie voor de bouw. In de zomer schijnt er natuurlijk meer zon om deze energie op te wekken. Maar zelfs in de wintermaanden wordt er genoeg gewonnen. Dit komt mede door de grote ramen in het ontwerp die zorgen voor een maximum aan warmte.

Het bouwen in een fragiele omgeving maakt dat het duidelijk is dat je verplicht bent om een duurzame toeristische trekpleister te worden.De architectuur is geïnspireerd op lokale bouwtradities van kustgebouwen. Daarbij staat het op houten pilaren om de grens tussen land en fjord te overbruggen. De vorm van het hotel zorgt voor een panoramisch uitzicht over het fjord. En geeft het gevoel dat je leeft in de natuur.

    

Voor nu kun je alleen nog even vergapen aan dit bouwconcept van hoogstaande kwaliteit. Het hotel is nog in aanbouw en zal pas rond 2021 af zijn. Meer lezen over dit project? Bekijk dan de site.

EXCELLENT | Magazine