Taart voor in de ochtend!

Taart voor in de ochtend!

Deze taart sluit goed aan op de goede voornemens van 2018! Een taart die je prima kunt gebruiken als ontbijt. Wij kwamen Lisa Huiskamp van de The Body Practice in Den Bosch online tegen en lazen allerlei leuke en gezonde recepten.

Lisa is voedingsdeskundige en leefstijlcoach. Ze helpt haar cliënten bij het behalen  van hun doelen op het gebied van gezondheid. Ze doet dit aan de hand van drie pijlers: voeding, lichaamsbeweging en balans.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik Hier!

Ingrediënten (8 porties)

  • 500 gram diepvries bosvruchten
  • 200 gram kokosmelk light
  • 170 gram cashewnoten
  • 170 gram dadels
  • 150 gram magere kwark
  • 50 gram chiazaad
  • 1 eetlepel agavesiroop

Zo maak je het

Cashew crème laag

Week de cashewnoten minimaal 1 uur in het kokosmelk. Week de dadels ondertussen in warm water. Doe de geweekte cashewnoten inclusief kokosmelk in een blender en mix samen met de agavesiroop tot een romig geheel. Bekleed een springvorm met bakpapier en schep hier de cashewnoten crème in. De eerste laag is klaar. Zet de springvorm minimaal 1 uur in de vriezer.

Dadelpasta laag

Doe de dadels met 2 eetlepels water waar de dadels in geweekt hebben in een blender en mix tot een gladde pasta. Haal de springvorm uit de vriezer en verdeel de dadelpasta over de cashew crème bodem. Zet de springvorm wederom in de vriezer. Minimaal 1 uur.

Bosvruchtenkwark laag

Doe de bosvruchten in de blender en mix. Je kan doormengen totdat er geen stukjes fruit meer in zitten, maar je kan ook wat korter mengen. Meng de bosvruchtensaus in een grote kom met kwark en chiazaad. Haal de springvorm uit de vriezer en schenk de bosvruchtenkwark op de dadelpasta laag. Zet de taart voor de laatste keer in de vriezer. Laat de taart voor de zekerheid 2 uur in vriezer staan zodat alle lagen helemaal zijn uitgehard.

Snijd de taart in 8 porties wanneer deze nog volledig gekoeld is. Haal de avond voordat je de taart gaat eten een stuk uit de vriezer en bewaar in de koelkast.

Bewaartip: bewaar de taart in de vriezer. Je kan de taart tot drie maanden bewaren.

EXCELLENT | magazine