La Quinta | Golf Resort & Spa

La Quinta | Golf Resort & Spa

Malaga

Op een uur rijden van Malaga en dichtbij het flitsende Marbella zit het breed opgezette resort The Westin La Quinta Golf Resort & Spa. The Westin onderscheidt zich van zijn vele in de regio gelegen concurrenten door het resort fris, hip, en licht te hebben ingericht.

Alle 170 kamers in het resort hebben een balkon en zijn ruim ingedeeld. De kleinste kamers beslaan zo’n 40 vierkante meter met allen een balkon met uitzicht over de tuinen en het zwembad. The Westin hanteert in het laagseizoen aantrekkelijke kamerprijzen en met een gemiddelde temperatuur van 18,7 graden Celsius en 320 zonnige dagen per jaar is het hotel een fijne plek om meerdere seizoenen van het jaar te bezoeken.

We bezochten het resort in de maand mei buiten de schoolvakantie om en troffen een mix aan van een grote groep vrolijke Engelse golfers, Dink’s – double income no kids- en wat gepensioneerde stelletjes.

Natuur

Interieurarchitect Anita Rosato liet zich voor de publieke ruimtes en kamers inspireren door de natuur. We zien veel lichte kleuren, zachte stoffen en patronen met hier en daar een snufje glamour. Ondanks dat de natuur als uitgangspunt is gebruikt voelt het resort luxe en een beetje Amerikaans aan door zijn grootschaligheid en service.

Bijzondere stukken in het hotel zijn de banken van het Italiaanse merk Moroso, bronzen tafels van Boca do Lobo en het lampenwerk van Nemo lighting. Interessant detail is dat de badkamers niet zijn meegenomen in de renovatie van een paar jaar geleden, waardoor er een leuk contrast ontstaat tussen de moderne  kamers ten opzichte van de wat klassiekere en kleurrijke badkamers. De fijne badkamers hebben zo hun karakter behouden en maken het geheel nog iets huiselijker.

Een attentief en persoonlijk gebaar vonden wij de Sleepwell lavendel balm naast het bed, die als een soort natuurlijk kalmerend middel zou werken voor het slapen gaan.

Vitaliteit

Het hotel doet er alles aan om zijn gasten zo gezond en lokaal mogelijk eten aan te bieden. Het ontbijt dat in het mooi ingerichte restaurant of buiten op het terras kan worden genuttigd heeft veel keuze tussen verschillende ontbijtgerechten.

Vernieuwend is het feit dat er veel rauwe opties zijn, en een reeks producten waar men uit kan kiezen die veel antioxidanten bevatten. Het ontbijt is naast de ruime kamers met balkon dan ook wat ons betreft een van de unique selling points van het hotel.

Voor de wat stoutere trek – denk aan een goed gevulde vis paella en cheesecake- is er de Clubhouse waar er zowel binnen als buiten kan worden geluncht met vrij uitzicht over de golfbanen.

 

Faciliteiten

De 1000-vierkante meter tellende kids-club is in het hoogseizoen geopend en heeft een zwembad, buitenspeelplaats, bibliotheek en allerlei activiteiten met als uitgangspunt het welzijn van de mens.

De eveneens zeer ruime opgezette spa telt een afgelegen en onopvallend buitenzwembad, acht behandelkamers, sauna’s, stoombaden en fitnessruimte.

Naast de spa is een golfwinkel gevestigd waar last minute wat benodigdheden kunnen worden aangeschaft voor het golfen op de 27 holes golfbaan.

 

Meer informatie? The Westin La Quinta Golf Resort & Spa

EXCELLENT | WONEN & LEVEN