Chic en stabiel | Markilux

Chic en stabiel | Markilux

Klein pergola-scherm zorgt voor grootse schaduw…

De “pergola compact” van markilux is een sierlijk scherm op twee poten, die op elke gevel past. Ze is bedoeld voor kleine terrassen en zorgt ook daar voor een grootse schaduw. Met haar heldere design en nieuwe accentverlichting wil zij de zomer veraangenamen.

De “pergola compact” van markilux is de passende zonwering voor huizen die niet geschikt zijn voor de montage van een klassieke knikarmscherm. Zo draait het doek bij haar uit via zijdelingse geleiders, die aan de voorzijde ontspannen op twee slanke kolommen leunen. Die zorgen voor extra steun. Met haar afmetingen is het slimme scherm vooral geschikt voor smalle terrassen die behoefte hebben aan een sierlijke zonwering.

De doekcassette op de muur meet in hoogte en diepte slechts twaalf en een half centimeter. Ondanks dat zorgt de kleine “pergola compact” van markilux voor schaduw tot een afmeting van 18 vierkante meter.

Design en verlichting een sterk duo

Haar nadrukkelijk eenvoudige, hoekige ontwerp is tijdloos. Daarmee scoort het scherm vooral bij huizen met moderne architectuur. Een nieuwe accentverlichting onder de doekcassette benadrukt met een radiografisch dimbare LED-lichtlijst de slanke belijning van het scherm. Als alternatief kunnen LED-spots vakkundig gevel en doek met zachte lichtkegels markeren.

Filigraan en tegelijkertijd wind-stabiel

Het doek dat met behulp van geavanceerde technologie strak onder spanning wordt gehouden, biedt hiervoor met een grote keuze uit neutrale tot modieuze dessins een aantrekkelijk projectievlak. Hoewel het textiele zonnedak filigraan oogt, is het volgens de fabrikant extreem windstabiel. Daarvoor zorgen het goed passende doek en de twee kolommen aan de voorzijde. Die zijn er in ronde of hoekige vorm met de mogelijkheid om een kolom te verlagen. Op die manier kan ervoor worden gezorgd dat regenwater met zekerheid afloopt.

Wooncomfort door toegevoegde zonwering

Wie gaat voor maximale privacy kan de “pergola compact” ook met de functie “Volant-plus” krijgen – een ander verticaal scherm aan de voorzijde. En met verticale en zijschermen kan er rondom een gesloten, luchtige ruimte in de buitenlucht worden gecreëerd. Bijpassende warmtestralers zorgen in de avond of bij koeler weer voor weldadige temperaturen. Om de bediening zo comfortabel mogelijk te maken is het nieuwe scherm steeds gemotoriseerd. Afhankelijk van de uitvoering kan het ook per tablet of smartphone worden bediend. Zo kan de volgende zonovergoten zomer rustig komen. 2.520 tekens.

Markilux

markilux staat voor “design made in Germany” innovatieve en hoogwaardige kwaliteit in zonweringsproducten. Sinds 1972 worden in het Westfaalse Emsdetten terras-, serre- en verticale zonwering producten gefabriceerd. De hoogwaardige producten worden via vakpartners in binnen en buitenland verkocht. Ongeveer 1000 exclusieve bedrijven waarborgen de hoge kwaliteitseisen voor de montage van de zonneschermen.

 

EXCELLENT | WONEN & LEVEN