Culturele schatkamer | Departures

Culturele schatkamer | Departures

Verborgen, veelzijdige parel!

Een zonnig en door azuurblauw water omgeving eiland dat geldt als een groot openluchtmuseum. Een verborgen en veelzijdige parel, waar u geniet van een heerlijke wijnen, een rijke cultuur en prachtige baaien. Malta!

De prachtige Dwergstraat met Valetta als aansprekende hoofdstad. Op slechts drie uur vliegen – Air Malta biedt dagelijkse vluchten vanuit Nederland en België – waant u zich in een compleet andere wereld. Een schatkamer die het ontdekken meer dan waard is.

Een topbestemming voor een weekendje weg of voor een heerlijke zonvakantie van Dacoby: Ideaal voor de transfers van en naar het vliegveld of voor de verkenning van Malta. 

Veelzijdige eilanden van Europa

Dwergstaat Malta heeft een oppervlakte van 316 km2, vergelijkbaar met de grootte van Texel. De republiek Malta is iets groter en omvat ook de eilanden Gozo, Comino, Manoel Island en een paar onbewoonde eilanden. Malta mag dan wel klein zijn, het is een van de meest veelzijdige eilanden van Europa. Malta is eeuwenlang een springplank geweest voor vele volkeren.

Prehistorische tempelbouwers, Feniciërs, Grieken, Romeinen, Arabieren, Johannieter Ridders en Engelsen, allen lieten hun sporen na op het eiland. Het resultaat is een veelzijdige bestemming met vele culturele invloeden en tal van bezienswaardigheden.

Charmant Valetta

Malta kent een zonnig, mediterraan klimaat. In de zomermaanden betekent dit dat je hier maar liefst van twaalf zonuren per dag geniet. En zelfs in de wintermaanden is er nog volop zon en zijn de temperaturen zeker hoog genoeg voor een terrasje.

Er zijn weinig bestemmingen in de Middellandse Zee die kunnen tippen aan de veelzijdigheid van Malta. Het cultureel erfgoed van dit kleine eiland is ongekend groot en is alleen al dé reden om deze bestemming op je bucketlist te zetten.

Valetta is de hoofdstad en staat op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Valletta werd gebouwd en verdedigd door ‘Heeren van Heeren’  oftewel de ridders van St. John. In het oude charmante Valletta staat de St Jans-co kathedraal met zijn prachtige interieur en bijzondere fresco’s en schilderijen. Een aanrader!

Rijke keuken

De Maltese keuken is het resultaat van een lange relatie tussen de eilandbewoners en de vele indringers die de Maltese eilanden door de eeuwen heen hebben veroverd. Dit ‘huwelijk van smaken’ heeft Malta een zeer diverse mix van mediterrane keukens opgeleverd. De traditionele Maltese keuken is puur en gebaseerd op de seizoenen. Benieuwd naar de rijke smaken van deze typische gerechten?

Het in de hoofdstad gelegen en geprezen Restaurant Panorama voert een even heerlijke als veelzijdige kaart én biedt een prachtig uitzicht over de Grand Harbour van Valetta. Ook restaurant Noni, eveneens gelegen in Valetta, is het vermelden meer dan waard. Chef Jonathan Brincat bereidt zowel Maltese als mediterrane gerechten met een Franse twist.

Restaurant Panorama

Sublieme wijnen

Ook de Maltese wijnen worden internationaal geprezen. Van de inheemse druivensoorten Gellewza en Ghirghentina worden wijnen met een uitgesproken en volle smaak gemaakt. Een bijzondere en exclusieve ervaring is de privé rondleiding en ‘wine-tasting’ op een schitterend wijnlandgoed Ta’Betta (www.tabetta.com).

De eigenaren van het in het binnenland gelegen landgoed delen graag hun passie en filosofie van deze uitzonderlijk gemaakte en subliem smakende wijnen. De wijn is verkrijgbaar in een beperkte oplage.

Wijnlandgoed Ta’Betta

Hotel Rosselli

Malta telt vele verrassende en goede hotels en appartementen. Meer dan noemenswaardig is het nieuwe 5-sterren boutique hotel Rosselli, gelegen in het hartje van Valletta. Het hotel is gevestigd in een 17de-eeuws gebouw, waarin een barokke architectuur is gecombineerd met een moderne inrichting. Op het dakterras geniet u van een klein zwembad. Een werkelijk heerlijke uitvalsbasis voor een citytrip.

 

Wenst u meer informatie of tips over de culturele schatkamer die Malta is?Monique de Vos van Departures vertelt u er graag over!

Persoonlijke service

Monique de Vos van Departures is dé luxe reisspecialist wereldwijd met meer dan 20 jaar ervaring in het organiseren van 4- en 5-sterrenreizen. U kunt rekenen op een goed luisterend oor én een scherp oog voor uw persoonlijke verlangens.

Zij inspireert, adviseert en denkt buiten gebaande paden. En vrijwel altijd goedkoper dan zelf online zoeken en boeken. Zo overtreft ze óók financieel uw verwachtingen. Pret-/prijsgarantie noemen we dat.

Voor meer informatie en/of reserveringen neem contact op met
Monique de Vos van Departures via [email protected] 
of bel 06-29000544

EXCELLENT | WONEN & LEVEN