Dé cocktail voor een hete namiddag

Dé cocktail voor een hete namiddag

BELLINI

Dit is de perfecte cocktail voor een hete namiddag in de tuin, op het dak of een terras. De Bellini lijkt op een perziksmoothie, maar verraadt zichzelf zodra je een slok neemt.

Ontstaan

Giuseppe Cipriani is de man achter de Bellini. Hij schonk de cocktail voor het eerst in Harry’s Bar in Venetië. Het was eind jaren dertig en Cipriani was op zoek naar een manier om op dagelijkse basis verse perziken te gebruiken. Het werd de Bellini cocktail, vernoemd naar de Venetiaanse schilder Giovanni Bellini.

De oranje kleur van de Bellini deed hem aan één van zijn schilderijen denken. In het begin was de Bellini een seizoenspecialiteit bij Harry’s Bar, een geliefde hangout van Ernest Hemingway en Orson Welles. Enkele jaren later kon je de oranje perzikcocktail het hele jaar door drinken.

Wie makkelijk wil doen, gebruikt perzikennectar of -puree om de Bellini te maken. Maar wil je de Bellini eer aan doen, dan pureer je zelf een paar perziken in de blender.

Dit heeft u nodig

– 4 perziken (vers of uit blik)

– 40 cl prosecco

– Kersenlikeur

– Extra: 4 champagneflûtes

Mixen maar!

Stap 1
Ontvel, ontpit en pureer 4 perziken (vers of uit blik).

Stap 2
Laat de puree 10 minuten goed koelen in de vriezer.

Stap 3
Zet 4 champagneflûtes klaar.

Stap 4
Doe in elk glas 2 eetlepels puree.

Stap 5
Schenk langzaam circa 10 cl prosecco in ieder glas.

Stap 6 (extra)
Voeg een druppeltje kersenlikeur toe voor extra kleur.

Geniet van uw Bellini!

 

Gall & Gall

 

 

EXCELLENT WONEN & LEVEN