De mooiste winkel van Europa!

De mooiste winkel van Europa!

“Ongekend. Fantastisch. Uniek. Niet te geloven hoe mooi”

Somt de zeer trotste Reyer Lafeber enkele reacties van de bezoekers aan zijn prachtige in Utrecht gelegen optiekzaak ‘Reyer Lafeber – The Optical Society’ op. 

“Wij noemen het overigens geen winkel of showroom, maar een sociëteit. Een fantastische belevingsruimte waar mensen die houden van luxe, schoonheid, hoogwaardige service én van hun ogen, de mooiste en meest bijzondere collecties monturen en zonnebrillen vinden. Ze kunnen terecht voor (preventieve) oogzorg”, aldus de naamgever van de uiterst bijzondere sociëteit, waar bezoekers van de ene in de andere verbazing vallen. 

“VSB Wellness en de meewerkende partners leverden echt voortreffelijk vakwerk.”

“Mijn vrouw Liezel en ik waren al bekend met de ongekende klasse, waartoe VSB Wellness in staat is. Niet alleen werkten we eerder samen bij het ontwerp en de inrichting van een andere optiekzaak, maar realiseerden zij eveneens onze privé-wellness”, aldus Reyer Lafeber, die tot voor kort aan het hoofd stond van een concern, waaronder zo’n vijftien optiekbedrijven vielen.

Hij verkocht ze allemaal en gaf verdere invulling aan zijn grote droom om een unieke, bijzondere, spraakmakende en oogstrelende belevingsruimte te creëren die zijn weerga in de optiekwereld en in de winkelstraten niet kent.

“Door voor het ontwerp en de realisatie te kiezen voor een bedrijf dat van origine een wellnessspecialist is – VSB Wellness blinkt inmiddels ook al jaren uit in het creëren van fantastische interieurs –, krijg je een heel andere inbreng voor wat betreft materiaalgebruik, ontwerpvisie en detaillering, dan wanneer je kiest voor een interieurontwerper die zich alleen richt op interieurs.

Bij VSB Wellness werken fantastische ontwerpers, net zoals we ook zeer te spreken zijn over de manier waarop VSB Wellness werkt. Korte lijnen, duidelijke communicatie en voor directeur Wout Vugts geldt: afspraak is afspraak. Dit samen zorgt voor een prettige sfeer tijdens de samenwerking.”

De sfeer van een luxe hotellobby

Lopend door de maar liefst vijfhonderd vierkante meter grote ruimte zie je een aaneenschakeling van wow-momenten. Verrassende ruimtes, hoekjes en objecten maken een bezoek aan Reyer Lafeber – The Optical Society een hoogwaardige en prettige ontdekkingstocht.

De uitstraling, de ontspannen ambiance en de vriendelijke medewerkers geven je het gevoel dat je verblijft in de lobby van een luxe hotel. Bestel een heerlijke koffie aan de door VSB Wellness ontworpen baristabar – prachtig aangekleed door FIORI Interieurbeplanting – en vlei neer op de heerlijke stoelen of banken die het totaalbeeld een huiselijke sfeer geven.

Een lamp van vijfduizend brillenglazen

Het benoemen van de absolute eyecatcher is welhaast onmogelijk. “De prachtige vleugel is natuurlijk op zichzelf al een fraai object, maar VSB Wellness kwam met het idee om boven de vleugel plafondelementen in de vorm van de toetsen te realiseren. In één woord fantastisch”, aldus de enthousiaste Reyer Lafeber.

“Maar wat te denken van de spraakmakende lamp van Maretti die is gemaakt van maar liefst vijfduizend brillenglazen? Of de negen meter hoge stalen wand, geïnspireerd door een sterrenrestaurant in Kaapstad, waarop we onze prachtige brillen tonen? En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Dagelijks zie ik hier mensen vol ongeloof rondlopen. Mensen die aangeven dat ze even hun man, vrouw, moeder of vriendin moeten halen, om ze onze sociëteit te tonen.

Ook buitenlandse bezoekers weten niet wat ze zien. Dolenthousiaste Arabieren bijvoorbeeld, die zeggen dat ik dit concept in Dubai neer moet zetten. Liezel en ik zijn zeer trots!”

VPA Projectadvies | Veelzijdig en kwaliteitsvol

“In de schitterende ‘The Optical Society’ van Reyer Lafeber egaliseerden wij de vloer en pasten wij tapijten en PVC-vloeren toe”, aldus Cees Vrins, eigenaar van VPA Projectadvies.

Het kwaliteitsbedrijf op het gebied van vloerafwerking, raamdecoratie, projectinrichting, totale interieurinrichting en hoogwaardig advieswerk, raakte via Geert Antonis (VSB Wellness-interieur) betrokken bij de realisatie van het spraakmakende eindresultaat.

“Wij werken vaak samen met VSB Wellness-interieur en zijn zeer te spreken over de samenwerking met het bedrijf. Voor ons geldt dat we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Bij VSB Wellness-interieur is dat eveneens het geval. Daarnaast gaan we allebei altijd voor het beste en mooiste eindresultaat. Dat is ook zeker te zien in deze prachtige ‘The Optical Society’.”

“Korte lijnen, rotsvaste afspraken, een heldere communicatie, eerlijke en scherpe prijzen en uiteraard een uitstekende kwaliteit”, somt Cees Vrins enkele sterkte punten van VPA Projectadvies op. Het uitgebreide portfolio van de kwaliteitszaak toont niet alleen dat VPA Projectadvies elke gewenste stijl kan realiseren, maar tevens dat het in Oisterwijk gelegen bedrijf zowel in de residentiële als de commerciële branche werkzaam is.

De onlangs geopende showroom is de perfecte plek waar opdrachtgevers – al dan niet samen met de (interieur)architect – onder meer kennis kunnen maken met de hoogwaardige stoffen, vloerafwerkingen en prachtige raamdecoraties, waarmee VPA Projectadvies zich al bijna vijftien jaar onderscheidt.

Reyer Lafeber – The Optical Society

Reyer Lafeber The Optical Society voert onder meer de topmerken DITA, Thom Browne, Cartier, Chanel, Lindberg en met de hand en op maat gemaakte gouden brillen van het Amsterdamse merk Vue d’Or.

Ook verlenen de ervaren en vakbekwame medewerkers (preventieve) oogzorg en adviseren ze u over welke contactlenzen het best bij u en uw ogen passen. Persoonlijke aandacht en liefde voor het vak vormen, naast het genoemde en hoogwaardige assortiment, de pijlers onder het kwaliteitsbedrijf.

VSB Wellness 

Sprenkeleind 18-20

5087 LD, Diessen

Tel: 013 – 5047000

[email protected] 

Reyer Lafeber – The Optical Society

Parijsboulevard 89

3541 CS, Utrecht

Tel: 030 – 2943762

[email protected]

FIORI Zijden Bloemen en Planten Decoraties

Lovense Kanaaldijk 145

5013 BJ, Tilburg

Tel: 013 – 5369020

[email protected] 

VPA Projectadvies

Schijfstraat 14

5061 KB, Oisterwijk

Tel: 013 – 5220019

[email protected] 

EXCELLENT | WONEN & LEVEN