De schatkamers van Rusland

De schatkamers van Rusland

” De stedentrip naar Rusland met Bolsjoj Reizen.” 

De hoofdstad van een groots land is Moskou. Vandaag de dag is Moskou met ca. 14 miljoen inwoners één van de grootste steden van Europa. Veel gebouwen worden vandaag de dag in hun oude glorie hersteld. Het resultaat is de herbouw van de stad zoals die er grotendeels voor 1917 heeft uitgezien. Zo werd ook de imposante Christus Verlosser-kathedraal, die door Stalin in 1931 werd gesloopt, in de jaren negentig herbouwd. De stad herbergt een overvloed aan prachtige gebouwen en imposante monumenten. De meest bekende bezienswaardigheden zijn natuurlijk het Kremlin dat al eeuwen het centrum van de Russische macht symboliseert en het Rode Plein met de magnifieke Basiliuskathedraal. Ook de metrostations zijn wereldberoemd en mogen niet gemist worden.

St. Petersburg

St. Petersburg, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, is een stad van pracht en praal. Het grootste gedeelte werd in het water gebouwd. Het netwerk van rivieren, grachten en kanalen dragen bij aan de unieke sfeer van deze keizerlijke stad. Honderden fraai versierde bruggen verbinden de eilandjes met elkaar. Een rondvaart is zeker de moeite waard.

Op het gebied van cultuur spant St. Petersburg absoluut de kroon. De stad telt meer dan negentig musea, veelal ondergebracht in prachtige paleizen of andere historische gebouwen. Sommige zijn wereldberoemd, zoals de Hermitage en het Winterpaleis van tsarina Elisabeth. Dit museum herbergt drie miljoen kunstvoorwerpen, waaronder werken van Rembrandt, Leonardo da Vinci en Michelangelo. Het fantastische trappenhuis en de troonzalen zijn adembenemend. Het sprookjesachtige Zomerpaleis van Catharina de Grote in het plaatsje Poesjkin mag u zeker niet missen! In het prachtige Mariïnski Theater kunt u een uitvoering van het wereldberoemde Russisch ballet bijwonen. Ook de paleisconcerten zijn erg populair. St. Petersburg was bij uitstek een stad van vorsten, adel, schrijvers en dichters. Het is inspirerend om iets te lezen van Gogol, Poesjkin of Dostoevsky voor u naar St. Petersburg reist.

Bolsjoj reizen

  • Bezoek deze fantastische twee steden in een 7, 8 of 9 daagse combinatie met Bolsjoj reizen, natuurlijk met vrijwel een dagelijkse KLM vlucht. Dit kan individueel maar ook in groepsverband, onze groepsreizen zijn altijd onder begeleiding van Nederlands sprekende gidsen. Daarnaast wordt alle visa verzorgd.