De ultieme spa-ervaring | BALNEA SPA

De ultieme spa-ervaring | BALNEA SPA

Het is de ideale plek voor rust en ontspanning…

Contact met de natuurrijke omgeving!

Een nieuwe manier om de spa-ervaring te verbeteren, dat biedt BALNEA. Het is ontworpen en gebouwd door het befaamde architectenbureau Blouin Tardif Architecture. Bij deze spa kunt u genieten van de natuur, het grote terras, bubbelbad, Turks bad enzovoorts!

Het nieuwe paviljoen heeft een nieuwe capaciteit toegevoegd aan de spa. Het streeft naar het opnieuw uitvinden van meeslepende kunst die een ontspanning biedt in het hart van de natuur. BALNEA is gelegen in Bromont  (Canada) met uitzicht op een adembenemend natuurreservaat. Het nieuwe reservaat is afgelopen voorjaar ontworpen om contact met de natuur en het omringende bos te verbeteren.

Denis Laframboise, mede-eigenaar van BALNEA: “De locatie van deze faciliteiten aan de westkant benadrukken een gebied van de spa wat vooraf weinig werd gebruikt. Vroeger was hier een restaurant en een buitenterras. In 2014 is het restaurant en terras verplaatst naar het Oosten, vlakbij de receptie. Het lange termijn plan was om de gasten meer toegang te bieden tot het zonnige gedeelte van het pand. Het rustgevende licht blijft lang hangen in de winterdagen en op de lange zomermiddagen straalt het een zachte warmte uit.”

Een zonovergoten Turks bad

Midden in het woud van esdoorns en andere plantsoorten ligt een nieuwe faciliteit, het Turks bad, die een thermische ervaring biedt. Van binnen worden de eucalyptus dampen verlicht en dit zorgt voor een diepe ontspanning. Het zachte ligt zorgt voor een gezellige en sfeervolle ambiance. In tegenstelling tot andere stoombaden valt dit type met op met een groot raam op het Zuiden. Gasten genieten van deze grote hoeveelheid aan licht, zonder dat hun privacy hieronder lijdt.

Groot terras met hot-tub

Met het enorme terras van 1500 m2 is een samenspel van heldere lijnen, texturen en materialen. Het is geïnspireerd op basis van de meest aansprekende trends. Dankzij de ligging kunnen de gasten van ’s middags tot zonsondergang comfortabel van de zon genieten. Het terras is van nature geïntegreerd in de omgeving en leidt zwemmers naar het spectaculaire bubbelbad.

Het bad is ontworpen voor maximaal 25 baders tegelijkertijd. Hiermee behoort het tot een  van de grootste spa’s. “Er is gekozen voor een overloop-zwembad, zodat het wateroppervlak zich meer mengt met de achtergrond en de achterliggende bergen. De zwemmers zijn beschut voor de rest van de camping, waardoor optimale privacy wordt benadrukt. In de zomer wordt het voetbad gebruikt als een extra ontspanningsbad.“

Een aanpak die het milieu respecteert

Er wordt continu gewerkt aan het minimaliseren van de ecologische voetafdruk van het reservaat. De eigenaren hebben gekozen voor een duurzame aanpak, wat in alle faciliteiten terugkomt. “Om onze impact of de lokale flora en fauna tot een minimum te beperken, werden de nieuwe structuren off-site gebouwd. De laatste assemblage werd onder andere ter plaatse uitgevoerd.”

De creatie van meer open en natuurrijke ruimtes om de ultieme spa-ervaring op te doen!

Bent u toe aan deze ultieme ervaring?
Bekijk meer informatie over Belnea Spa

 

 

 EXCELLENT | WONEN & LEVEN