Elke dag op vakantie kunnen met het kopen van een chalet!

Elke dag op vakantie kunnen met het kopen van een chalet!

Overweegt u een aankoop van een recreatiewoning of chalet?
Er is wel een duidelijk verschil tussen een recreatiewoning en een chalet.

Een chalet is in feite een houten uitvoering van een stacaravan. De meeste chalets zijn tussen de 7 en 12 meter lang, hebben een houten of kunststof gevelbekleding en een standaard puntdak.

Er is minimaal een woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken aanwezig. De huidige chalets hebben zeer goede isolatiewaarden waardoor de chalets in alle seizoenen gebruikt kunnen worden.

Vakantieparken

Recreatiewoningen en chalets bevinden zich veelal op vakantieparken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Uitgaande van het eerste zijn er verschillende opties. U bent eigenaar van het chalet én van de grond, of u bent wel eigenaar, maar huurt de grond van de parkorganisatie. De laatste optie betekent dat u afhankelijk bent van de parkorganisatie voor wat betreft de huurovereenkomst.

Ook worden er dikwijls eisen gesteld met betrekking tot de chalets in een bestaand park. Naast de eventuele huur zijn er meerdere periodieke lasten zoals beheersbijdrage van het park, forensenbelasting en andere gemeentelijke heffingen, onderhoudskosten en de  opstalverzekering. Een chalet kan mogelijk gefinancierd worden, maar de (hypotheek)rente is niet aftrekbaar. Deze woning valt namelijk in box 3 van het belastingstelsel.

Locatie en grootte

Denk bij aankoop goed na over het type recreatiewoning of chalet. Wilt u graag veel slaapkamers voor eventueel bezoek, of heeft u juist aan weinig ruimte genoeg? Hoe gaat u het inrichten en op welke locatie wilt u graag een recreatiewoning kopen? Wilt u dichtbij een stad, of juist in een rustige omgeving? Aan het strand, of in een bos?

Locatie is erg belangrijk bij recreatiewoningen en is in feite het belangrijkste. Zonder een locatie heeft u weinig aan een chalet! Droomlocatie gevonden?

Nieuw of gebruikt zijn chalets te koop bijvoorbeeld chalets van Stekelbos. Laat u in ieder geval goed adviseren.

Een tweede woning in een fijne omgeving. Een eigen plekje om te ontspannen. Dat is altijd op vakantie kunnen gaan. Met een chalet op de juiste locatie kunt u dat realiseren!

 

 

EXCELLENT | WONEN & LEVEN