La Reserve Genève

La Reserve Genève

Michel Reybier hospitality

Zakenman Michel Reybier is onder andere eigenaar van het hotelketen La Reserve, dat opereert in Frankrijk en Zwitserland. Zijn eerste La Reserve hotel opende hij in 2003 aan het Lac Leman te Genève, en daarna volgde er hotels in Ramatuelle en Parijs. In het najaar van 2019 zal er een La Reserve in Zürich openen. Dat La Reserve een keten is wil niet zeggen dat de inrichting van de hotels op elkaar lijkt. Elk hotel heeft een eigen stijl met bijbehorende sfeer. Kenmerkend voor alle La Reserve hotels is de verfijnde service met een scherp oog voor detail. Gastronomie staat bij de hotels hoog in het vaandel, eveneens als de mogelijkheid om te ontspannen in alle luxe.

Familie hotel

Het hotel in Geneve onderscheidt zich door zijn spa, ruime omgeving van vier ha en kindvriendelijkheid. Het hotel verwelkomt in de schoolvakanties een groot aantal gezinnen die plezier beleven bij het zwembad en in de geïntegreerde speeltuin genaamd La Petite Reserve.

Unique selling point: nanny service

Een unique selling point van het hotel is de mogelijkheid om kosteloos tussen 09.00 en 18.00 gebruik te maken van een nanny service voor kinderen tussen de zes maanden en 13 jaar. De nanny spreekt Frans en Engels, en bevindt zich in een ruimte naast de spa. Ondanks het zeer internationale karakter – en dus een onvermijdbare taalbarrière – van de groep kinderen, weet de nanny de kinderen uitstekend te entertainen en rekening te houden met hun slaap- en voedingsritme. Op zonnige dagen neemt de nanny de kinderen mee naar buiten om te spelen in La Petite Reserve, waar er een luchtkussen, schommels en houten speelconstructie aanwezig is.

Zakelijk publiek

Buiten de vakanties om trekt het hotel voor een groot deel een zakelijk publiek aan. De ligging van het hotel –  op 3 kilometer afstand van het vliegveld – ligt erg gunstig ten opzichte van het vliegveld. Binnen een aantal minuten bereik je het hotel met de taxi of pick-up service van het hotel. Het centrum van Geneve bevindt zich op 5 kilometer afstand en kan worden bereikt met de privéboot van het hotel. Deze dienst is eveneens een kosteloze service van het hotel die kan worden gebruikt door hotelgasten en restaurantgasten. De boot vaart elk uur naar het centrum van Geneve, en elk halfuur vanuit het centrum. Wegens de populariteit van de service raadt het hotel aan om tijdig te (telefonisch) reserveren bij de conciërge op de begane grond.

Kamers & villa

Het vijf-sterren hotel dat werd ingericht door de Franse architect Jacques Garcia telt 73 kamers en 29 suites. Ook kenmerkend voor de La Reserve hotels zijn de ruime kamers: de kleinste kamer genaamd de superior room beslaat zo’n 30 vierkantenmeter. Naast het hotel is er een ruime villa met lift en eigen parkeerterrein die kan worden gehuurd. De villa heeft vrij uitzicht op Lac Leman en de privéhaven van het hotel. In eerste instantie verwachte het hotel een grote vorm van belangstelling vanuit het Midden-Oosten, maar vanwege het zeer ‘open’ karakter van de villa viel dat tegen. De villa wordt met zijn minimalistische design vooral verhuurd aan Russische families die de ruime ramen met natuurlijk lichtinval wel weten te waarderen voor een periode van een, twee of meerdere weken.

Nescens spa

De 2500-vierkantenmeter tellende spa richt zich op het algehele gevoel van welzijn. Naast alle beautybehandelingen is er de mogelijkheid om de Nescens better aging programma’s te volgen gedurende 4 of 7 dagen. Tijdens zo’n programma worden er artsen, osteopaten en voedingsdeskundigen geraadpleegd om een helder inzicht te verkrijgen in de conditie van het lichaam. In de sportschool worden regelmatig gastlessen gegeven door fitness en yoga docenten. Een leuk aspect aan de sportschool van La Reserve Geneve is het gemengde karakter ervan: de gym is eveneens toegankelijk voor leden van buitenaf.

Sterrestaurant Tse Fung

Het hotel herbergt vier soorten restaurants: het met een Michelin-ster bekroonde Tse Fung, het klassieke Le Loti, healthy café Lauren en de summer lodge. Tse Fung is een Chinees restaurant dat opereert op hoog niveau. De gerechten zijn klassiek Kantonees maar worden op een vrij Franse manier gepresenteerd dankzij het geraffineerde Bernardaud porselein. Tse Fung is dan ook het enige Chinese restaurant dat een ster heeft in Zwitserland. Er kan uit drie soorten menu’s worden gekozen vanaf twee personen, of in ons geval à la carte gerechten zoals bijvoorbeeld de komkommer gemarineerd in Chui Kiang azijn, dim sum met kip en selderij,aubergine Szechuan, krokante Pekingeend en mangosoep toe.

Le Loti klassiek Frans

Le Loti serveert klassiek Franse gerechten met een mondiale twist waarvan sommige gerechten als roomservice kunnen worden besteld. We zien op een snikhete zomerdag een frisse ceviche van dorade met citrusvruchten en knaloranje kurkuma jus de revue passeren, Charentais meloen met rauwe ham uit Valais,  Zwitserse entrecote met romige polenta en olijven en een met rum doordrenkt cakeje: de Baba au Rhum. De lodge fungeert als een soort buitenrestaurant vlakbij het zwembad waar luchtige gerechten kunnen worden gegeten in de zomer. De summer lodge staat bekend om zijn sushibar en vissen die in zijn geheel worden gegrild.

Café Lauren

Last but not least is het uitmuntende Café Lauren dat een beetje verscholen ligt in de spa. Hier geen saaie salades of eiwitshakes onder het mom van gezond zijn maar een verkoelende gazpacho van aardbei en tomaat, tzatziki die oogt en proeft als een fris wolkje, gegrilde gamba’s met kokos en een luchtige citroengrasschuim, en een chocolademousse light als dessert. Het zogenaamde healthy ontbijt van Café Lauren is met onder andere de omelet van eiwit en spinazie, Bircher muesli met gojibessen en het in thee gemarineerde fruit (ook)een echte aanrader.

Tip: reserveer voor een super deluxe ervaring een Cabana aan het zwembad met een groot buitenbed, tafel, minibar, welkomstdrankjes, vers fruit en wat lectuur.

La Réserve

Tekst: Marina de Massiac

EXCELLENT | WONEN & LEVEN